Buzz

Η Τζένιφερ Ανιστον βγάζει τα ρούχα της, αλλά βάζει τα πράγματα στη θέση τους

στα 10

Αρκετά με τις φήμες. Αρκετά με την κριτική. Αρκετά με την άποψη ότι μία γυναίκα που δεν παντρεύεται, ή δεν κάνει παιδιά, είναι προβληματική, εγωπαθής, καριερίστα, νάρκισσος. Πες τα Τζένιφερ...

Η Τζένιφερ Ανιστον βγάζει τα ρούχα της, αλλά βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Η Τζένιφερ Ανιστον είχε σίγουρα μία περίεργη ενηλικίωση στη showbiz. Αμέσως μετά την επιτυχία των «Friends», την εκτόξευσή της σε A-list όνομα απογείωσε η σχέση κι ο γάμος της με τον Μπραντ Πιτ. Εζησε όλο το παραμύθι του Old Hollywood ονείρου: καριέρα, λάμψη και golden couple στην προσωπική της ζωή. Μόνο που τη συνέχεια της ιστορίας την ξέρουμε. Εδώ και 9 χρόνια επισήμως χωρισμένη, η Ανιστον δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την δική της προσωπική φθορά, αλλά και τη χυδαιότητα του Τύπου. Συντηρήθηκαν αυτοκρατορίες των αντίστοιχων μεσημεριανών εκπομπών και των φθηνών φυλλάδων, που έβγαζαν φήμες, συμπεράσματα και πηχαίους τίτλους με το όνομά της, την ψυχική της κατάσταση, τις επιλογές της.

Η Ανιστον, φέτος υποψήφια Χρυσής Σφαίρας Α' Γυναικείου ρόλου με το «Cake», δεν είναι άμοιρη ευθυνών σε ό,τι της συνέβη. Φυσικά και άνοιξε την πόρτα στην υπερέκθεση με τον τρόπο που πλάσαρε τον εαυτό της, ως λαμπερό φιλαράκι της διπλανής πόρτας που μεταμορφώνεται σε σούπερ σταρ. Ούτε θα συζητήσουμε εδώ για το αν η συγκεκριμένη έχει μία σημαντική καλλιτεχνική αξία, αν θα μπορούσε να στρέψει τους προβολείς προς το ταλέντο της ακολουθώντας άλλες επιλογές, αν μας αφορά τελικά ως ηθοποιός. Σε όλα τα προηγούμενα μάλλον θα συμφωνούσαμε. Ομως τώρα, ας μιλήσουμε για όρια.

Διαβάστε ακόμα: Εφτασε και αυτή η ημέρα που η Τζένιφερ Ανιστον οδεύει προς τα Οσκαρ

Jennifer Aniston topless Allure NEW 607

Στο πρόσφατο τεύχος του γυναικείου περιοδικού Allure, η Ανιστον βάζει τα πράγματα στη θέση τους για τη γυναικεία θέση απέναντι στις κριτικές περί γάμου, μητρότητας και καριέρας. Η 45χρονη ηθοποιός κατακεραυνώνει το κοινωνικό ταμπού που θέλει τις γυναίκες που δεν επέλεξαν την μητρότητα να νιώθουν αποτυχημένες στον σκοπό τους στη ζωή.

«Δεν μου αρέσει αυτή η κοινωνική πίεση στις γυναίκες. Το βάρος ότι απέτυχες ως γυναίκα γιατί δεν έφερες στον κόσμο ένα παιδί. Είναι εξαιρετικά άδικη κριτική. Μπορεί να μην έχει βγει ένα παιδί από τη μήτρα σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρξες μητέρα - σε φίλους, τα παιδιά τους, τα σκυλιά σου...»

Jennifer Aniston Allure cover 607

Η Ανιστον επίσης δηλώνει πληγωμένη και βαθιά οργισμένη με τις συνεχείς δημοσιεύσεις που τη θέλουν να θυσίασε την ευκαιρία της να γίνει μητέρα γιατί είναι εγωπαθής και προσηλωμένη στην καριέρα της.

«Ω Θέε μου έχω διαβάσει τόσα επώδυνα πράγματα. Η κατηγορία ότι έβαλα την καριέρα μου πρώτη από την επιθυμία να γίνω μητέρα - πόσες φορές μου το έχουν χτυπήσει. Πόσο ήμουν πάντα φιλόδοξη, εγωπαθής, νάρκισσος... Πάρα πολλές φίλες μου, πάρα πολλές γυναίκες, δεν έχουν παιδιά. Αποφάσισαν να μην κάνουν, δεν μπορούσαν να κάνουν, προσπαθούν και αγωνίζονται περνώντας πολύ άσχημες στιγμές. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν βλέπει κανείς ένα παιδί στις ζωές των ανθρώπων. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει υποθέσεις. Είναι αγενές, προσβλητικό, επίπονο να μιλούν όλοι για πράγματα που δεν ξέρουν...»

Διαβάστε ακόμα: