Buzz

«Είμαι ένας τυχερός τύπος»: Ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ μιλά για την καριέρα του και για τη ρομαντική τέχνη του σινεμά

στα 10

Σε μια απολαυστική συνέντευξη στο Vanity Fair, ο Γκόλντμπλαμ μιλά μεταξύ άλλων για τις συνεργασίες του με τους Στίβεν Σπίλμπεργκ, Γούντι Αλεν, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και Γουές Αντερσον, και μας θυμίζει γιατί είναι από τους πιο αξιολάτρευτους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

«Είμαι ένας τυχερός τύπος»: Ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ μιλά για την καριέρα του και για τη ρομαντική τέχνη του σινεμά

Μπορεί να μην έχει κερδίσει ποτέ Οσκαρ (περιέργως, η μοναδική του υποψηφιότητα δεν είναι για ερμηνεία, αλλά για μια μικρού μήκους που σκηνοθέτησε το 1996) και να μην έγινε ποτέ σταρ με την παραδοσιακή έννοια του όρου, όμως ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ παραμένει ένας από τους πιο αξιολάτρευτους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, χαρίζοντάς μας πέρα από μερικές απολαυστικές ερμηνείες μια πληθώρα από διασκεδαστικά ιντερνετικά memes και κάμποσες ακόμα πιο συναρπαστικές συνεντεύξεις.

Μια τέτοια είναι και η βιντεο-συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο Vanity Fair, με αφορμή την κυκλοφορία του «Isle of Dogs», όπου συνεργάζεται για μια ακόμα φορά με τον Γουές Αντερσον, δανείζοντας τη φωνή του σε έναν από τους τετράποδους πρωταγωνιστές της ταινίας.

Στο δεκάλεπτο βίντεο, ο Γκόλντμπλαμ κάνει έναν απολογισμό της καριέρας του, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την ευγνωμοσύνη του για τις συνεργασίες που ευτύχησε να έχει και αποκαλύπτοντας τα παρασκήνια πίσω από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους του.

Διαβάστε ακόμη: Γουφ! Οι πρωταγωνιστές του «Isle of Dogs» δίνουν συνεντεύξεις ως… σκύλοι

Jeff Goldblum 607

«Δεν ήμουν ποτέ ένας καριερίστας… Κυνηγούσα αυτήν την αδάμαστη ρομαντική τέχνη, τη δημιουργική περιπέτεια. Είμαι ένας τυχερός τύπος. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της τυχερής ζωής μου, γιατί συνέπεσα, διασταυρώθηκα με σημαντικούς σκηνοθέτες, σε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες τους».

Μεταξύ άλλων, ο Γκόλντμπλαμ μιλάει για τις συνεργασίες του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον Γούντι Αλεν, τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και τον Γουές Αντερσον, αποκαλύπτει ότι έκανε την πρώτη του κινηματογραφική οντισιόν για το «Death Wish» του 1974, ενώ περιγράφει ότι κατάφερε να πείσει τον Σπίλμπεργκ να κρατήσει τον χαρακτήρα του Ιαν Μάλκολμ στο «Jurassic Park», τον οποίο ο σκηνοθέτης σκεφτόταν να αφαιρέσει όταν διασκεύαζε το βιβλίο του Μάικλ Κράιτον.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη