Buzz

Τζεφ Ντάνιελς - Μισέλ Γουίλιαμς σ' ένα έργο που σπάει κόκκαλα

στα 10

Αν ήμασταν στην Νέα Υόρκη, αυτό το έργο θα τρέχαμε να δούμε...

Τζεφ Ντάνιελς - Μισέλ Γουίλιαμς σ' ένα έργο που σπάει κόκκαλα

O Ρέι ήταν 40 χρονών είχε βιάσει την Ούνα, το 12χρονο κορίτσι της γειτονικής του οικογένειας. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, βγαίνοντας από τη φυλακή ο μεσήλικας άντρας θα έρθει αντιμέτωπος με το σχεδόν τριαντάχρονο θύμα του, όταν η νεαρή γυναίκα έρχεται στο γραφείο του. Εμείς μπαίνουμε εκείνη τη στιγμή στις ζωές τους. Στο δίωρο που ακολουθεί αυτή την πρώτη μετατραυματική συνάντηση...

Αυτό είναι το έργο του Ντέιβιντ Χάροουερ (το οποίο έχει κερδίσει και το Olivier Award σε μία παράσταση που είχε υπογράψει ο Πίτερ Στάιν), που σκηνοθετεί ο Τζο Μαντέλο στο Μπρόντγουεϊ και ξεκίνησε τις preview παραστάσεις πριν ένα μήνα, ενώ στις 10 Μαρτίου κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Belasco Theatre (θα παίζεται για 18 εβδομάδες, μέχρι τις 12 Ιουνίου).

blackbird 607 1

Πρωταγωνιστές οι Τζεφ Ντάνιελς και Μισέλ Γουίλιαμς - ένα ζευγάρι που μπορεί κανείς να το φανταστεί αμέσως σε αυτούς τους ρόλους. Η Γουίλιαμς με αυτή την αθόρυβη, εύθραυστη δύναμη κι ο Ντάνιελς με τον στιβαρό υποκριτικό του όγκο. Αυτό το επίμονο βλέμμα που πέφτει πάνω σου βαρύ, μέχρι να γίνει η έκρηξη και να βγει κυμματώδης, καταιγιστικός λόγος.

Μάλιστα, ο Ντάνιελς είχε ξαναπαίξει τον ήρωα του «Blackbird» πριν από χρόνια, μένοντας τρομοκρατημένος και δυσαρεστημένος από τον εαυτό του. «Θυμάμαι ότι είχε έρθει να με δει ο Ντάστιν Χόφμαν και μου είχε πει ''αποφάσισες να τον παίξεις συγκρατημένα, ε;" κι αυτό ήταν μεγάλο καρφί. Για εμάς τους ηθοποιούς σημαίνει ότι δεν ψάξαμε πολύ βαθιά. Για αυτό επέστρεψα, αν και τρομοκρατημένος, για να του αποδώσω δικαιοσύνη. Να ψάξω πιο βαθιά...»

blackbird 607 2

Η Γουίλιαμς επιστρέφει στη νεουορκέζικη θεατρική σκηνή μετά το «Καμπαρέ», με το οποίο κέρδισε θριαμβευτικές κριτικές. Μένει σ' ένα διαμέρισμα πάνω από ένα φούρνο στο Μπρούκλιν και μεγαλώνει την μικρή της κόρη (και κόρη του Χιθ Λέτζερ) ως πρώτη της προτεραιότητα. Για αυτό στα συμβόλαιά της υπογραμμίζει ότι δεν εργάζεται τις Κυριακές (κάτι απαγορευτικό για το θέατρο, αλλά η Γουιλιαμς το έχει καταφέρει). Για αυτό και κάνει ελάχιστες ταινίες. Τελευταία την είδαμε σε δυο μικρούς ρόλους σε indie films (το «Manchester by the Sea» του Κένεθε Λόνεργκαν και το «Certain Women» δίπλα στις Κρίστεν Στιούαρτ και Λόρα Ντερν).

«Το θέατρο είναι σαν δεύτερο παιδί μου. Κι αυτό το έργο το ερωτεύτηκα. Είναι τόσο υπέροχα γραμμένο. Δύσκολο πολύ. Αλλά τόσο υπέροχα γραμμένο...»

Αν ήμασταν στην Νέα Υόρκη λοιπόν, αυτή την μικρή παράσταση κι αυτούς τους δύο τεράστιους ηθοποιούς θα τρέχαμε να δούμε...

Δείτε την συνέντευξη που έδωσε ο Τζεφ Ντάνιελς στο Good Morning America και μίλησα για το «Blackbird» (αλλά και για το τι θα ρώταγε ο «Γουιλ Μάκαβοι» τον Ντόναλντ Τραμπ):

.

Διαβάστε ακόμα: