Buzz

Γιατί ο Τζεφ Μπρίτζες ήταν, είναι και θα είναι ο coolest dude

στα 10

Mε αφορμή την πρεμιέρα του «Hell or High Water», ο Τζέφ Μπρίτζες δίνει συνεντεύξεις στα περιοδικά, εμφανίζεται στη late night αμερικανική τηλεόραση κι εμείς συγκεντρώσαμε δηλώσεις και βίντεο που αποδεικνύουν ότι ο Dude είναι ακόμα το πιο cool άτομο στον πλανήτη.

Γιατί ο Τζεφ Μπρίτζες ήταν, είναι και θα είναι ο coolest dude

Το «Hell or High Water» του Ντέιβιντ Μακένζι (η πιο πρόσφατη ταινία του που είδαμε στην Ελλάδα ήταν το «Γροθιές στους Τοίχους», πολλοί ωστόσο συνεχίζουν να τον θυμούνται ως τον σκηνοθέτη του «Young Adam» ή του «Hallam Foe»), αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών, ενός πρόσφατα χωρισμένου και ενός πρώην απατεώνα που κλέβουν τράπεζες στο δυτικό Τέξας προκειμένου να σώσουν από τον πλειστηριασμό την οικογενειακή φάρμα των γονιών τους που έχουν πεθάνει. Στο κατόπι τους θα βρεθούν δύο υψηλόβαθμοi της αστυνομίας του Τέξας, ένας σερίφης που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τις επόμενες ημέρες και ο επί χρόνια πιστός ινδιάνικης καταγωγής βοηθός του, που βάζουν σκοπό της ζωής τους να τους πιάσουν στον τόπο του εγκλήματος.

Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Hell or High Water» του Ντέιβιντ Μακένζι

Hell or High Water 607

Ο Τζεφ Μπρίτζες ερμηνεύει τον σερίφη, με ένα τρόπο αυτοσαρκαστικό και σοβαρότατο, χιουμοριστικό και βαθιά συγκινητικό, συντηρητικό και ανατρεπτικό. Μπορεί ο Μακένζι να ευθύνεται για τον τόνο της ταινίας, προσφέροντάς μας ένα άλλοτε αστείο, άλλοτε ελεγειακό νεογουέστερν, όμως ο Μπρίτζες κουβαλά ξεκάθαρα το δικό του βάρος. Κινείται με άνεση στο χαβαλέ γιατί έχει έναν αυθεντικό άξονα που σε πείθει ότι ξέρει την καρδιά της Αμερικής, τη σκοτεινή καρδιά της.

Με την ευκαιρία της πρεμιέρας της ταινίας στην Αμερική, ο Μπρίτζες έδωσε μία συνέντευξη στο Rolling Stone και εμφανίστηκε σε εκπομπές της Late Night TV.

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα αποσπάσματα και σας τα παραθέτουμε:

Διαβάστε κι αυτό: O Τζεφ Μπρίτζες θα ήθελε ένα σίκουελ στο «The Big Lebowski»

Jeff Bridges 607 1

Μια καριέρα 5 δεκαετιών, αλλά ποτέ superstar. Τον ενοχλεί;

Καθόλου. Ο πατέρας μου, Λόιντ Μπρίτζες, έγινε πολύ διάσημος στα 50ς και 60ς γιατί έπαιζε σε μία δημοφιλή τηλεοπτική σειρά το «Sea Hunt». Ηταν τόσο καλός που ο κόσμος πίστευε ότι ήταν πραγματικά δύτης εξερευνητής. Αυτό είναι μεγάλο κοπλιμέντο από τη μία, και μεγάλη παγίδα από την άλλη. Γιατί συνεχώς του έδιναν να παίξει τέτοιους ρόλους. Στη δική μου καριέρα λοιπόν αποφάσισα να μην αναπτύξω ποτέ μία τόσο δυνατή περσόνα που θα εμποδίζει τον επόμενο ρόλο. Ηθελα να μπερδεύω κάπως το κοινό για το ποιος πραγματικά είμαι, παίζοντας άλλα πράγματα.

Κι όμως, μάλλον και στην ταφόπλακά του θα τον αναφέρουν ως «Dude». Τον πειράζει;

Ω, καθόλου! Αυτό θα ήταν θαυμάσιο! Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ταινία. Θεέ μου, είναι μία υπέροχη ταινία.

Jeff Bridges 607 4

Πόσες φορές τον σταματούν στο δρόμο και τον αποκαλούν Dude;

Ακόμα και πριν λίγα λεπτά ένα ζευγάρι με πλησίασε κι ο άντρας μου ζήτησε να υπογράψω την μπάλα του μπόουλινγκ που κρατούσαν. Είναι πια κάτι το συνηθισμένο για μένα. Ο κόσμος πλησιάζει και θέλουν να τους σκιτσάρω τον Dude σε μια χαρτοπετσέτα. Ισως τις πουλάνε μετά στο eBay.

Δείτε κι αυτό: Ο Τζεφ Μπρίτζες φωτογράφιζε υπέροχα!

Jeff Bridges 607 3

Ποια ήταν η μεγαλύτερη σπατάλη που έκανε ποτέ;

Πριν από 25 περίπου χρόνια αγοράσαμε με τη γυναίκα μου το σπίτι του Κένι Λόγκινς στη Σάντα Μπάρμπαρα. Ηταν πολύ πιο ακριβό από το μπάτζετ μας αλλά είπαμε "δε γαμιέται, θα το τολμήσουμε". Κι εκεί μεγαλώσαμε την οικογένειά μας. Πήραμε το ρίσκο την κατάλληλη στιγμή στη ζωή μας και όλα πήγαν τέλεια.

Ποιο είναι το μυστικό για έναν χολιγουντιανό γάμο που κρατά 40 χρόνια;

Είμαι τρελός για αυτό το κορίτσι. Αν αποφασίσεις να παντρευτείς, αυτό έχει δουλειά. Θα βρεθείς σε κρίσεις αλλά δεν πρέπει ποτέ να τις αντιμετωπίσεις κυνικά. Αυτά τα σαμαράκια στο δρόμο ενός γάμου είναι η ευκαιρία να μάθει κανείς καλύτερα το σύντροφό του. Να πλησιάσει πιο βαθιά. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στη ζωή.

Jeff Bridges 607 2

Προσπαθεί να κρατιέται σε φόρμα;

Θα μπορούσα να φέρομαι καλύτερα στο σώμα μου. Ως ηθοποιός βρίσκω δικαιολογίες γιατί ένας ρόλος μου επιβάλει να μην είμαι σε φόρμα. Δηλαδή, δε θα ήθελε κανείς να δει τον Dude με six pack κοιλιακούς. Οπότε ας φάω το παγωτάκι μου. Το βάρος μου αυξομειώνεται.

Είναι μεγάλος φαν του Ντίλαν. Ποιο είναι το αγαπημένο του κομμάτι;

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το «The Man in Me» γιατί είναι στο «The Big Lebowski». Το λέμε και με το γκρουπ μου, τους «Abiders». Δουλέψαμε μαζί με τον Ντίλαν στο «Masked and Anonymous», το 2003. Μου χτυπούσε την πόρτα στο καμαρίνι μου και μου έλεγε "ε, θέλεις να τζαμάρουμε;" Και θα παίζαμε μία εκτέλεση του «You Belong to Me», όπως την είχε κάνει για το «Natural Born Killers».

Και με αυτή την πάσα πάμε να τον δούμε χθες βράδυ στον Conan που λέει το «The Man in Me». Και είναι ο πιο Coolest Dude στην ιστορία των cool dudes.


Διαβάστε επίσης: