Buzz

O Jay Z ξαναγυρίζει επεισόδιο των «Friends» για το μουσικό βίντεο του «Μoonlight»

στα 10

Το επεισόδιο που ο Τζόι πίνει λίπος από το ψυγείο της Μόνικα, ξαναγυρίζεται με αφροαμερικανικό καστ, σατιρίζοντας τα κατάλευκα 90ς «Φιλαράκια». Κι όλα αυτά για το μουσικό βίντεο του «Moonlight» του Jay Z.

O Jay Z ξαναγυρίζει επεισόδιο των «Friends» για το μουσικό βίντεο του «Μoonlight»

O Jay Z μεγαλουργεί και πάλι. Θέλοντας να σατιρίσει τη white 90s τηλεοπτική ποπ κουλτούρα, ξαναγυρίζει ένα επεισόδιο από το «Friends», αλλά με αφροαμερικανικό καστ, για το μουσικό βίντεο του νέου του σινγκλ «Moonlight» (από το «4:44» άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε).

Το βίντεο παίρνει στην ουσία χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το επεισόδιο «The One Where No One’s Ready» της τρίτης σεζόν (σ.σ. εκείνο που ο Ρος έχει διάλεξη στο μουσείο και κανένας από την παρέα δε βιάζεται να ετοιμαστεί) και τα ξαναγυρίζει με all black cast (ανάμεσα στους οποίους και η Ιζα Ρέι του «Insecure»).

Θυμηθείτε επίσης: Οσκαρ 2017: H μεγαλύτερη γκάφα της οσκαρικής ιστορίας ίσως έχει ένα... silver lining

Jay Z Moonlight Friends parody 607 1

Η επιλογή της θεματικής του βίντεο δεν είναι τυχαία. Το τραγούδι γράφτηκε για το οσκαρικό φιάσκο μεταξύ «Moonlight» και «La La Land» και θέλει να κάνει ένα σχόλιο πάνω στο πώς ολόκληρη η ποπ κουλτούρα είναι χτισμένη για να δοξάζει τις λευκές ιστορίες, ενώ οι αφροαμερικάνοι όταν κάνουν επιτυχία «σπάνε το φράγμα».

Ενας στίχος του τραγουδιού λέει χαρακτηριστικά: “We got stuck in La La Land”.

Τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ υπογράφει ο Αλαν Γιανγκ (Master of None) και προς το παρόν μπορείτε να το απολαύσετε μόνο στο Tidal, την πλατφόρμα του Jay Z.

Δείτε όμως τους τίτλους αρχής του σατιρικού επεισοδίου (με μουσικό θέμα το «Friends» των Whodini (αντί του διάσημου «I'll Be There For You»).

.

Διαβάστε ακόμα: