Buzz

Αυτή η «Μικρή Γοργόνα» ξέρει να διαλέγει τους παρτενέρ της

στα 10

Μπορεί να περνά όλη τη ζωή της στο βυθό, αλλά η νέα, live action Αριελ της Disney κάτι έχει ακούσει για το star system.

Αυτή η «Μικρή Γοργόνα» ξέρει να διαλέγει τους παρτενέρ της

Αυτή η «Μικρή Γοργόνα» θα είναι αλλιώτικη από τις άλλες. Η live action εκδοχή του κλασικού παραμυθιού κινουμένων σχεδίων της Disney (εντάξει, και του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν), η αγαπημένη Αριελ των παιδιών πριν γνωριστούν με τις αδελφές Ελσα και Αννα του «Frozen», ετοιμάζεται γι' αυτό το Οσκαρ Κάστινγκ που κάποτε θα πρέπει να θεσμοθετηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Poor unfortunate souls. «Η Μικρή Γοργόνα» της Disney γίνεται live action ταινία

Δεν είναι απλώς ότι τη Μικρή Γοργόνα του τίτλου, με κοινωνική τόλμη, θα υποδυθεί η Αφροαμερικανίδα Χάλι Μπέιλι, ούτε ότι τους εμβληματικούς δεύτερους ρόλους θα ενσαρκώσουν η Awkwafina, ο Τζέισον Τρεμπλέι και η Μελίσα ΜακΚάρθι ως τρελομάγισσα Ούρσουλα. Είναι κι οι επιλογές... τεστοστερόνης, εντός κι εκτός του βυθού, που κάνουν το πρότζεκτ να μοιάζει, τελικά, ενδιαφέρον.

little mermaid 607

Το ρόλο του Πρίγκηπα Ερικ θ' αναλάβει, όπως φαίνεται, ο Χάρι Στάιλς: ιδανική επιλογή μια και, ήδη από την εποχή του των One Direction έχει προκαλέσει εφηβικά χτυποκάρδια, με τη συμμετοχή του στη «Δουνκέρκη» απέδειξε ότι μπορεί να παίξει με το απαραίτητο βάθος, ότι μπορεί να τραγουδήσει ένα σκοπό στο, έτσι κι αλλιώς, μιούζικαλ παραμύθι είναι δεδομένο και το clean cut πρόσωπό του με τα λαμπερά πράσινα (έστω, όχι μπλε), μάτια, έχει τη ρομαντική, λίγο αλαφροΐσκιωτη αύρα ενός διασκεδαστικού πρίγκηπα του παραμυθιού. Ακόμα πιο... θεαματικά, το ρόλο του Βασιλιά Τρίτωνα και πατέρα της Αριελ, συζητά ν' αναλάβει ο Χαβιέρ Μπαρδέμ. Γιατί, όπως έλεγε στη συνέντευξή του στο Flix ο Ισπανός ηθοποιός και ανεξίτηλος γόης, πλέον επιλέγει μόνο τις ταινίες που του κάνουν κέφι. Ευτυχώς, κάνουν και σ' εμάς.

Διαβάστε ακόμη: H Χάλι Μπέιλι θα είναι η «Μικρή Γοργόνα» της Disney

Η «Μικρή Γοργόνα» της Disney, στη live action εκδοχή που σκηνοθετεί ο μετρ του σύγχρονου κινηματογραφικού μιούζικαλ, Ρομπ Μάρσαλ, γραμμένη από τον Ντέιβιντ Μαγκί, θα συμπεριλαμβάνει τα τραγούδια που έκαναν διάσημη την ταινία κινουμένων σχεδίων το 1989 αλλά και νέα, με την υπογραφή ξανά του Αλαν Μένκεν και στίχους του Λιν-Μανουέλ Μιράντα και αναμένεται να πατήσει το πόδι της στη γη το 2020.