Buzz

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ τέρας του Φρανκενστάιν

στα 10

Αλλος ένας πρωτοκλασάτος σταρ προστίθεται στο εκσυγχρονισμένο κινηματογραφικό σύμπαν των κλασικών τεράτων που ετοιμάζει η Universal.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ τέρας του Φρανκενστάιν

Πώς κάνεις τον κόσμο να πάρει στα σοβαρά ένα μάλλον αμφιλεγόμενο πρότζεκτ κατασκευασμένο και μελετημένο εξαρχής ώστε να πάρει διαστάσεις franchise; Μα φυσικά επιστρατεύοντας τους πιο διάσημους σταρ που μπορείς να εξασφαλίσεις!

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται η Universal, η οποία ζήλεψε τη δόξα της Marvel και αποφάσισε να χτίσει το δικό της ενιαίο κινηματογραφικό σύμπαν, αντλώντας έμπνευση από τις κλασικές ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’30 και τα θρυλικά τους τέρατα.

Ετσι μετά τον Τομ Κρουζ που γυρίζει ήδη τη «Μούμια», το στούντιο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Χαβιέ Μπαρδέμ για τον εμβληματικό ρόλο της τερατόμορφης δημιουργίας του Βίκτορ Φρανκενστάιν, της οποίας την πιο διάσημη ενσάρκωση υποδύθηκε ο Μπόρις Καρλόφ τo 1931.

Διαβάστε ακόμη: Τομ Κρουζ εναντίον μούμιας. Πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Mummy»

Frankenstein 607 Ο θρυλικός Μπόρις Καρλόφ ως τέρας του «Φρανκενστάιν»

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο χαρακτήρας θα κάνει κάποια γκεστ εμφάνιση στη «Μούμια», θα αποκτήσει ωστόσο λογικά τη δική του ταινία, ενώ αποτελεί απαραίτητο στοιχείο και της «Νύφης του Φρανκεστάιν», που είναι αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα θα πάρει κι αυτή το δρόμο για το reboot της.

Το σχέδιο της Universal είναι να κυκλοφορεί μια ταινία κάθε χρόνο, οι οποίες θα συνδέονται σε ένα ενιαίο κινηματογραφικό σύμπαν, τύπου «Avengers», αρχής γενομένης με το ριμέικ της «Μούμιας» (την οποία είχε υποδυθεί επίσης ο μοναδικός Μπόρις Καρλόφ το 1932, ενώ στη νέα θηλυκή εκδοχή της έχει τη μορφή της Σοφία Μπουτέγια), υπό τη γενική επίβλεψη του σκηνοθέτη Αλεξ Κούρτσμαν, του παραγωγού Κρις Μόργκαν και του σεναριογράφου Τζον Σπέιτς, και με προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας τις 9 Ιουνίου του 2017.

Οσο για το καλοσχεδιασμένο star power που θα υποστηρίξει το franchise, η Universal έχει πέρα από τον Κρουζ κλείσει τον Ράσελ Κρόου σε έναν ρόλο εμπνευσμένο από τον Δρ. Τζέκιλ, ο οποίος θα κάνει μια πρώτη εμφάνιση στη «Μούμια», αλλά και τον Τζόνι Ντεπ ως «Αόρατο Ανθρωπο» για την επόμενη ταινία της σειράς που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου το 2018.

Από εκεί και πέρα οι φήμες οργιάζουν, από τις πιο πρόσφατες που μιλούν για τον Ντουέιν –The Rock– Τζόνσον ως Wolf Man, μέχρι παλαιότερες που ήθελαν την Αντζελίνα Τζολί να ντύνεται Νύφη του Φρανκενστάιν ως αποζημίωση για το φιάσκο του «Δίπλα στη Θάλασσα». Ενα είναι σίγουρο: η Universal έχει πάρει αυτό το στοίχημα πολύ σοβαρά...

Διαβάστε ακόμη