Buzz

Supaidaman: Ο πιο cool Spider-Man είναι από την Ιαπωνία!

στα 10

Την ώρα που το Χόλιγουντ ετοιμάζεται να υποδεχτεί την πιο πρόσφατη κινηματογραφική εκδοχή του διάσημου υπερήρωα, εμείς υποκλινόμαστε στη ρετρό cult γοητεία του Ιάπωνα συναδέλφου του.

Supaidaman: Ο πιο cool Spider-Man είναι από την Ιαπωνία!

Ξεχάστε τον Τόμπι Μαγκουάιρ και τον Αντριου Γκάρφιλντ. Ξεχάστε ακόμα, για λίγο, και τον Τομ Χόλαντ, που θα κάνει σε λίγες μέρες την παρθενική του εμφάνιση στις αίθουσες με το κοστούμι του ανθρώπου-αράχνη, στο επερχόμενο «Spider-Man: Homecoming».

Και ανακαλύψτε την ανυπέρβλητη cult γοητεία του Ιάπωνα Spider-Man από τα ’70s, που δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικός από τις δυτικές εκδοχές του διάσημου υπερήρωα, αλλά και από το ίδιο το κόμικ στο οποίο (πολύ χαλαρά) βασίστηκε.

Κι όμως, ο Ιάπωνας Spider-Man, ή Supaidaman, εις την ιαπωνική, δεν ήταν μια ανεπίσημη, «λαθραία» διασκευή, όπως πολλές άλλες εξωφρενικές, φτηνιάρικες απομιμήσεις διάσημων υπερηρώων που την ίδια δεκαετία έκαναν την εμφάνισή τους ανά τον κόσμο. Ο Supaidaman αποτελούσε μια παραγωγή του ιαπωνικού στούντιο Toei, το οποίο πήρε τα δικαιώματα από τη Marvel για να δημιουργήσει μια live action ενσάρκωση του ήρωα για την ιαπωνική τηλεόραση, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 17 Μαΐου του 1978 και κράτησε για 41 επεισόδια, μέχρι τον Μάρτιο του 1979.

Διαβάστε ακόμη: Κανένας Τζορτζ Λούκας! Κανένας Τζέι Τζέι Εϊμπραμς! Ανακαλύψτε τον ανυπέρβλητα cult τουρκικό «Πόλεμο των Αστρων»!

Supaidaman 607

Το αποτέλεσμα ήταν μια εκκεντρική αλλά ανέλπιστα απολαυστική (αρκεί και μόνο να ακούσετε το εθιστικό ποπ μουσικό θέμα των τίτλων!) σειρά η οποία έπαιρνε πολλές ελευθερίες από την πηγή έμπνευσής της. Ανάμεσα σε άλλα, ο ήρωας είναι εδώ ένας μοτοσικλετιστής αγώνων ταχύτητας που αποκτά τις υπερδυνάμεις του έπειτα από τη συνάντησή του με έναν εξωγήινο επισκέπτη, τελευταίο επιζώντα από τον πλανήτη Spider (που καταστράφηκε από τον σατανικό καθηγητή Monster!), ο οποίος του κάνει μια ένεση με το αίμα του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχει ως sidekick ένα τεράστιο ρομπότ με το όνομα Leopardon(!), το οποίο αλλάζει μορφές και τον βοηθά στις μάχες του με γιγαντιαία τέρατα.

Και τα υπόλοιπα είναι, όπως λένε, (cult) ιστορία, με σημαντικότερο το γεγονός ότι αυτός ο υπέροχος Spider-Man είχε τεράστια επίδραση στην ιαπωνική ποπ κουλτούρα, θέτοντας τα θεμέλια και αποτελώντας επιρροή για μεταγενέστερες δημιουργίες όπως οι Power Rangers.

Με αφορμή την έξοδο του νέου Spider-Man στις αίθουσες, το διαδικτυακό περιοδικό Vulture δημιούργησε ένα μικρό βίντεο φόρο τιμής στον Ιάπωνα ξάδελφό του, το οποίο αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι ακόμα και ο συνδημιουργός του Spider-Man και γκουρού των αμερικανικών κόμικ, Σταν Λι, διαθέτει απεριόριστο θαυμασμό για αυτό το μικρό θαύμα ιαπωνικής ευρηματικότητας.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω και μυηθείτε στα μυστικά του Supaidaman.

Διαβάστε ακόμη

Tags: Spider-Man