Buzz

Η Τζέιν Φόντα συλλαμβάνεται για τρίτη φορά στις διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή

στα 10

Κι αυτή τη φορά είχε και καλή παρέα: η αστυνομία συνέλαβε και τον Τεντ Ντάνσον

Η Τζέιν Φόντα συλλαμβάνεται για τρίτη φορά στις διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή

Για τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή, η αστυνομία συλλαμβάνει την Τζέιν Φόντα. Για όσους δεν το έχουν παρακολουθήσει, η Φόντα έχει ενταχθεί στις κινητοποιήσεις του «Fire Drill Fridays» - μία οικολογική οργάνωση που, με σύνθημα το «To σπίτι μας έχει πάρει φωτιά - Ελα να μας βρεις στους δρόμους!» κατεβαίνει σε διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος, κάθε Παρασκευή.

Η Τζέιν Φόντα λοιπόν -μια φορά πολιτική ακτιβίστρια, πάντα, ακόμα και στα 81, πολιτική ακτιβίστρια- πήρε την μεγάλη απόφαση: μετακόμισε στην Ουάσινγκτον για να παίρνει μέρος, κάθε Παρασκευή, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται μπροστά από το Καπιτώλιο.

Διαβάστε κι αυτό: Jane Fonda in 5 Acts: ένα ντοκιμαντέρ για μία γενναία γυναίκα

Jane Fonda arrested 607

«Ορκίστηκα να με συλλαμβάνουν κάθε Παρασκευή για ένα χρόνο. Θα είμαι εδώ, κάθε Παρασκευή, βρέξει χιονίσει, γιατί με ενέπνευσε αυτή η κινητοποίηση των νέων ανθρώπων και θα τη στηρίξω» δήλωσε η ηθοποιός που θέλει την αμερικανική κυβέρνηση να σταματήσει τις βιομηχανίες από την μη αναστρέψιμη καταστροφή που προκαλούν στον πλανήτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Φόντα είχε φέρει μαζί της τον συμπωταγωνιστή της στο «Frankie & Grace», Σαμ Γουότερσον. Χθες, μαζί της κι ανάμεσα σε όλους όσους οι αστυνομία πέρασε χειροπέδες ήταν ο Τεντ Ντάνσον.

Ted Danson arrested 607

«Σήμερα η αστυνομία της Ουάσινγκτον συνέλαβε 32 άτομα για παράνομη διαδήλωση στη συμβολή των δρόμων East Capitol & First Street» δήλωσε το γραφείο Τύπου της αστυνομίας του Καπιτωλίου. «Οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράνομης συμφόρισης, παρεμπόδισης και διακοπής της κυκλοφορίας...»

Αυτό που καταφέρνουν φυσικά τα ονόματα αυτού του μεγέθους (και είμαστε σίγουροι ότι η Φόντα θα φέρνει κάθε Παρασκευή μαζί της κι άλλους) είναι να προσελκύουν αυτού του είδους τη διασημότητα, αλλά και τον ενθουσιασμό του κόσμου. Δείτε τα χειροκροτήματα τη στιγμή της σύλληψης του Τεντ Ντάνσον:



Η Τζέιν Φόντα συλλαμβάνεται, για ακόμα μία φορά


Oι προηγούμενες Παρασκευές της Τζέιν Φόντα



Διαβάστε περισσότερα: