Buzz

Με σημαία ένα κόκκινο παλτό: η Τζέιν Φόντα αποκηρύσσει τον καταναλωτισμό

στα 10

Συνεχίζοντας τον αγώνα της για το περιβάλλον, η Τζέιν Φόντα μίλησε για το πώς συνδέεται η καταστροφή του με τον υπερκαταναλωτισμό μας. Κι αποφάσισε να κάνει εκείνη ένα πρώτο, συμβολικό βήμα.

Με σημαία ένα κόκκινο παλτό: η Τζέιν Φόντα αποκηρύσσει τον καταναλωτισμό

Πριν από λίγες μέρες, και για 4η συνεχόμενη Παρασκευή, η αστυνομία συνέλαβε την Τζέιν Φόντα. Για όσους δεν το έχουν παρακολουθήσει, η Φόντα έχει ενταχθεί στις κινητοποιήσεις του «Fire Drill Fridays» - μία οικολογική οργάνωση που, με σύνθημα το «To σπίτι μας έχει πάρει φωτιά - Ελα να μας βρεις στους δρόμους!» κατεβαίνει σε διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος, κάθε Παρασκευή.

Η Τζέιν Φόντα λοιπόν -μια φορά πολιτική ακτιβίστρια, πάντα, ακόμα και στα 81, πολιτική ακτιβίστρια- πήρε την μεγάλη απόφαση: μετακόμισε στην Ουάσινγκτον για να παίρνει μέρος, κάθε Παρασκευή, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται μπροστά από το Καπιτώλιο.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Η Τζέιν Φόντα συλλαμβάνεται στις διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή

Jane Fonda Red Coat 607 1

Αυτή την τελευταία φορά, η Φόντα δήλωσε και κάτι ακόμα: δεν θα ξανααγοράσει κανένα άλλο ρούχο, για όσο ζει.

Το τελευταίο ρούχο που αγόρασε είναι αυτό το κόκκινο παλτό με το οποίο εμφανίζεται κάθε Παρασκευή στις διαδηλώσεις, ως σύμβολο του αγώνα της. «Ηθελα κάτι κόκκινο και πήρα αυτό το παλτό στις εκπτώσεις. Θα είναι το τελευταίο ρούχο που ποτέ αγοράζω....»

Διαβάστε κι αυτό: Jane Fonda in 5 Acts: ένα ντοκιμαντέρ για μία γενναία γυναίκα

Jane Fonda Red Coat 607 2

Η Φόντα με αυτή τη συμβολική κίνηση και τη δήλωσή της θέλε να επισημάνει πόσο συνδέεται ο υπερκαταναλωτισμός του δυτικού ανθρώπου με την καταστροφή του περιβάλλοντος.

«Μεγάλωσα σε εποχές που δεν μάς κυρίευε ο καταναλωτισμός» είπε. «Δεν χρειαζόταν να ψάχνουμε ή να επιβεβαιώνουμε την ευτυχία μας, ψωνίζοντας. Σήμερα, το θέμα έχει ξεφύγει. Δεν χρειαζόμαστε τόσα πράγματα, δεν χρειάζονται τόσες θυσίες για ένα ακόμα κομμάτι στην ντουλάπα μας....»

«Αποφάσισα ότι πρέπει να τιμώ, όσα λέω και για αυτό υπόσχομαι να μην ξανααγοράσω κανένα άλλο ρούχο για όσο ζω - κι ελπίζω να φτάσω τα 100. Ετσι θα έχω και πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο» συμπλήρωσε γελώντας.

Διαβάστε περισσότερα: