Buzz

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Τόμπακ κατηγορείται για σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσεων

στα 10

Τουλάχιστον 38 γυναίκες αποκάλυψαν την εμπειρία τους με τον υποψήφιο για Οσκαρ σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ, ξεκινώντας ήδη από τη δεκαετία του '80.

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Τόμπακ κατηγορείται για σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσεων

Αρθρο στους Los Angeles Times αποκαλύπτει τη μεγάλη αλυσίδα των σεξουαλικών πρακτικών με τις οποίες ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζέιμς Τόμπακ (διάσημος για το «Fingers» του 1978 που ο Ζακ Οντιάρ διασκεύασε ως «Ο Χτύπος που Σταμάτησε η Καρδιά Μου», αλλά και για τα σενάρια του «Bugsy» για το οποίο κέρδισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ, του «The Gambler» με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ και άλλα) πλησίαζε νεαρές γυναίκες και φιλόδοξες ηθοποιούς μέσα στα χρόνια.

Οι 31 από τις 38 γυναίκες που προχώρησαν στις κατηγορίες, συμφώνησαν να μιλήσουν και έδωσαν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ο Τόμπακ τους πρότεινε πράγματα, ξεκινούσε συζητήσεις για σεξουαλικά θέματα και σε πολλές περιπτώσεις χειρονομούσε πάνω τους μέχρι να εκσπερματώσει. Από συναντήσεις σε δωμάτια ξενοδοχείων, μέχρι και στο Central Park, o Τόμπακ ολοκλήρωνε κάθε επαγγελματική συνάντηση με κάποια νέα ηθοποιό με έναν οργασμό και με τη σιγουριά πως καμία δεν θα μιλούσε για τη συμπεριφορά του.

Διαβάστε ακόμη: Ατζέντης του Χόλιγουντ απολύεται μετά τις αποκαλύψεις ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια

James Toback Warren Beatty Μαζί με τον Γουόρεν Μπίτι που πρωταγωνίστησε στο «Bugsy» του Μπάρι Λέβινσον

Ο Τζέιμς Τόμπακ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες λέγοντας πως: «Είμαι 72 ετών και πολύ μακριά από το να έχω Αλτσχάιμερ και δεν έχω κανένα πρόβλημα να θυμάμαι πράγματα λεπτομερώς». Σχολίασε επίσης το κίνημα του «Me too», το οποίο προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις για τις πρακτικές του Χάρβεϊ Γουάινστιν, και μέσω του οποίου γυναίκες στο Χόλιγουντ αλλά και σε όλον τον κόσμο αποκαλύπτουν πως υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης: «Αυτό που συμβαίνει στον κόσμο είναι επαναστατικό. Οι γυναίκες ήταν όλα αυτά τα χρόνια στη θέση του συνοδηγού ή στο πίσω κάθισμα με τους άντρες να οδηγούν. Τώρα είναι η δική τους στιγμή να οδηγήσουν... Αν και κατανοώ την ιδέα του "Me too", φοβάμαι πως ανοίγει την πόρτα όχι μόνο σε δικαιολογημένη οργή και δίκαιες κατηγορίες αλλά και σε απρόσωπες και κατασκευασμένες συκοφαντίες.»

James Toback Mike Tyson Με τον Μάικ Τάισον. Ο Τόμπακ υπέγραψε το σενάριο για το ντοκιμαντέρ «Tyson»

Ειρωνικά, το 2013, ο Τζέιμς Τόμπακ είχε σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για τον κόσμο του σινεμά (και ειδικά του Φεστιβάλ Καννών, στο οποίο είχε βρεθεί μαζί με τον Αλεκ Μπόλντγουιν) με τίτλο «Seduced and Abandoned», πράγμα που τώρα μοιάζει να βρίσκει τέλεια εφαρμογή στο ένοχο παρελθόν και παρόν του.


Διαβάστε ακόμα: