Buzz

Ο Τζέιμς Αϊβορι ήθελε περισσότερο ανδρικό γυμνό στο «Call Me by Your Name»

στα 10

Μπορεί η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο να έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς, όμως ο σεναριογράφος της δηλώνει απογοητευμένος από την απουσία full frontal ανδρικού γυμνού.

Ο Τζέιμς Αϊβορι ήθελε περισσότερο ανδρικό γυμνό στο «Call Me by Your Name»

Το «Call Me by Your Name» του Λούκα Γκουαντανίνο έχει ήδη κερδίσει θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς, όπου κι αν έχει προβληθεί μέχρι τώρα, και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φιγουράρει τόσο στις απολογιστικές λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, στο τέλος του έτους, όσο και στις προσεχείς υποψηφιότητες των Οσκαρ.

Παρά την επιτυχία της ταινίας, ωστόσο, κάποιος από τους βασικούς συντελεστές της δηλώνει απογοητευμένος από ένα στοιχείο της, ή μάλλον από την απουσία του: την έλλειψη τολμηρού ανδρικού γυμνού, και μάλιστα full frontal.

Διαβάστε ακόμη: Ο Αρμι Χάμερ παραλίγο να απορρίψει τον ρόλο του στο «Call Me by Your Name»

Call Me by Your Name 607

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζέιμς Αϊβορι, δημιουργός ταινιών όπως «Τα Απομεινάρια Μιας Μέρας» και το «Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ», υπογράφει τη σεναριακή διασκευή της κινηματογραφικής μεταφοράς του ομώνυμου μυθιστορήματος του Αντρέ Ασιμάν, την οποία επρόκειτο αρχικά να σκηνοθετήσει κιόλας, πριν παραδώσει τα ηνία στον Ιταλό Λούκα Γκουαντανίνο, ο οποίος από σύμβουλος για τις σκηνές που εκτυλίσσονται στην Ιταλία έγινε σταδιακά παραγωγός και, τελικά, σκηνοθέτης του φιλμ.

«Αναμφισβήτητα, στο σενάριό μου υπήρχαν διάφορες σκηνές γυμνού. Αλλά σύμφωνα με τον Λούκα, και οι δύο πρωταγωνιστές (Αρμι Χάμερ και Τιμοτέ Σαλαμέ) είχαν συμπεριλάβει στο συμβόλαιό τους τον όρο ότι δεν θα υπήρχε full frontal γυμνό, και όντως δεν υπάρχει, κάτι το οποίο νομίζω ότι είναι κάπως κρίμα», δήλωσε ο Αϊβορι σε συνέντευξή του στο Variety. «Και πάλι, αυτή είναι απλά μια αμερικανική νοοτροπία. Κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαίτερα, ή να σοκάρεται, όταν πρόκειται για μια εντελώς γυμνή γυναίκα. Οι άνδρες είναι το θέμα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να είναι τόσο βαθιά πολιτισμικό που δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί: Γιατί;».

James Ivory 607 Ο Τζέιμς Αϊβορι, φωτογραφημένος στη Βενετία από τη Φραντσέσκα Λανάρο

Σύμφωνα με τον Γκουαντανίνο, πάντως, πιο τολμηρές σκηνές ανδρικού γυμνού ίσως να εμπόδιζαν την ταινία από το να γίνει καν πραγματικότητα: «Ο τρόπος που λειτουργεί το σινεμά είναι πάντα πολύ σκληρός, περίπλοκος, δύσκολος, ανελέητος, και ανάμεσα στις αδικίες της ζωής είναι το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε πραγματικότητα την ταινία που θα σκηνοθετούσε ο Τζέιμς Αϊβορι, γιατί ήταν ένα πολύ πιο δαπανηρό φιλμ, ήταν μια διαφορετική ταινία που δεν ανταποκρινόταν στα δεδομένα της αγοράς. Πρέπει να είμαι ωμός, αυτό είναι».

Αναμφίβολα ερωτική, όπως και να ‘χει, η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Φεβρουαρίου του 2018, με τον τίτλο «Να Με Φωνάζεις με τ’ Ονομά σου».

Call Me by Your Name 607

Διαβάστε ακόμη

Call Me by Your Name 607

Call Me by Your Name 607