Buzz

Ο Τζέιμς Γκαν θα σκηνοθετήσει τελικά το «Guardians of the Galaxy Vol. 3»

στα 10

Μετά την απόλυσή του από την Disney, εξαιτίας προσβλητικών tweets που είχε κάνει στο παρελθόν, το στούντιο αποφάσισε να επαναπροσλάβει τον Γκαν για να σκηνοθετήσει και το τρίτο μέρος της υπερεπιτυχημένης υπερηρωικής περιπέτειας.

Ο Τζέιμς Γκαν θα σκηνοθετήσει τελικά το «Guardians of the Galaxy Vol. 3»

Εχουν περάσει εννιά περίπου μήνες από τότε που η Disney απέλυσε τον Τζέιμς Γκαν από τη θέση του σκηνοθέτη για το «Guardians of the Galaxy Vol. 3», όταν μια σειρά από προσβλητικά tweets που είχε κάνει στο παρελθόν ήρθαν στην επιφάνεια.

Από τότε, το στούντιο παρέμεινε ακλόνητα αμετακίνητο στη στάση του, παρά τις απολογίες και δηλώσεις μετάνοιας του Γκαν και τις πιέσεις ηθοποιών (ανάμεσά τους και ο πρωταγωνιστής του «Guardians», Ντέιβ Μπαουτίστα), συνεργατών και άλλων κινηματογραφιστών, που έβρισκαν την όλη αντίδραση μάλλον υπερβολική για μερικά ομολογουμένως κακόγουστα, αλλά σίγουρα μπαγιάτικα αστεία δέκα ετών.

Και όλο αυτό το διάστημα, η καρέκλα του σκηνοθέτη παρέμενε άδεια, μολονότι η ταινία υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε γυρίσματα στις αρχές της χρονιάς, με τον Γκαν να έχει πλέον βάλει πλώρη για άλλο franchise, αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία της συνέχειας του «Suicide Squad» για λογαριασμό της Warner Bros.

Διαβάστε ακόμη: Ετοιμάζεται η Marvel να γράψει ιστορία με τον πρώτο γκέι υπερήρωα σε πρωταγωνιστικό ρόλο;

james gunn 607

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ανακοίνωση της Disney ότι αποφάσισε να επαναπροσλάβει τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο αντιμετωπίστηκε με γνήσια έκπληξη. Οπως φαίνεται, όμως, ο πρόεδρος του στούντιο, Αλαν Χορν, συνέχισε να έχει συναντήσεις με τον Γκαν και είχε δεχτεί θετικά την απολογητική του διάθεση. Κι όπως λένε οι πληροφορίες, ελπίζοντας σε μια τέτοια μεταστροφή εκ μέρους της Disney (φήμες λένε ότι η απόφαση για την επαναπρόσληψή του είχε στην πραγματικότητα παρθεί εδώ και μήνες), η Marvel δεν προσπάθησε καν να βρει άμεσα αντικαταστάτη του.

Οπως και να ‘χει, ο Γκαν βρίσκεται τώρα με το ένα πόδι στο υπερηρωικό κινηματογραφικό σύμπαν της DC Comics και με το άλλο σε εκείνο της Marvel, κάτι μάλλον πρωτοφανές για έναν σκηνοθέτη, κάτι που θέτει επιπλέον μερικά προβλήματα όσον αφορά τον προγραμματισμό. Η Disney και η Marvel, πάντως, δεν δείχνουν να ταράζονται ιδιαίτερα, καθώς συμφώνησαν να καθυστερήσουν την παραγωγή του «Guardians 3» έως ότου ο Γκαν ολοκληρώσει τα γυρίσματα του «The Suicide Squad».

Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν, και πιο ευτυχισμένος όλων είναι φυσικά ο ίδιος ο Γκαν, ο οποίος αντέδρασε στην ανακοίνωση της Disney με το παρακάτω tweet.


Διαβάστε ακόμη