Buzz

Μια ταινία μεταφυσικού τρόμου με φόντο μια τράπεζα; Γιατί όχι;

στα 10

Και όχι, δεν εννοούμε τις διαβολικές δόσεις των δανείων σας, αλλά το «The Vault» με τον Τζέιμς Φράνκο.

Μια ταινία μεταφυσικού τρόμου με φόντο μια τράπεζα; Γιατί όχι;

Το «The Vault» του Νταν Μπους ξεχωρίζει για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, γιατί πρωταγωνιστεί ο Τζέιμς Φράνκο, στη 17η περίπου ταινία όπου εμφανίζεται (κάποιες τις σκηνοθετεί κιόλας) μονάχα για φέτος! Δεύτερον, επειδή διαθέτει την ιντριγκαδόρικη ιδέα μιας ταινίας τρόμου με φόντο μια τράπεζα.

Σύμφωνα με την υπόθεση, δύο αποξενωμένες αδελφές αναγκάζονται να συνεργαστούν και να οργανώσουν τη ληστεία μιας τράπεζας προκειμένου να σώσουν τον αδελφό τους, μόνο που –όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις ταινίες– κάτι θα πάει πολύ στραβά. Αυτό που διαφέρει είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση αυτό το κάτι έχει να κάνει με μια μυστηριώδη και θανάσιμα επικίνδυνη παρουσία που κρύβεται στο υπόγειο θησαυροφυλάκιο όπου οδηγεί τους ληστές ο μάνατζερ της τράπεζας (τον υποδύεται ο Φράνκο).

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμς Φράνκο είναι ο Τόμι Γουισό στο «The Disaster Artist»

The Vault 607

Πρόκειται άραγε για μια αλληγορία για το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα και την οικονομική κρίση; Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται απλά για ένα b-movie (όπως μας προδιαθέτει και το δευτεροκλασάτο πόστερ του φιλμ), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ιδέα δεν προσφέρεται για διασκεδαστικές θεωρίες.

Η ταινία, όπου πρωταγωνιστεί επίσης η κόρη του Κλιντ Ιστγουντ, Φραντσέσκα Ιστγουντ, θα κυκλοφορήσει στην Αμερική την πρώτη Σεπτεμβρίου.

Λογικά δεν θα φτάσει ποτέ στις ελληνικές αίθουσες, αλλά όπως και να ‘χει εσείς μπορείτε να δείτε το τρέιλερ παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

The Vault poster 607