Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον βουτά για να ανακαλύψει τη Χαμένη Ατλαντίδα (πότε προλαβαίνει;)

στα 10

Παρά τα 4 σίκουελ του «Avatar» που γυρίζει στη σειρά ο Τζέιμς Κάμερον φαίνεται πως έχει ελεύθερο χρόνο κι αναλαμβάνει την παραγωγή ενός φιλόδοξου ντοκιμαντέρ.

Ο Τζέιμς Κάμερον βουτά για να ανακαλύψει τη Χαμένη Ατλαντίδα (πότε προλαβαίνει;)

«Τα τελευταία 16 χρόνια έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην εξερεύνηση του βυθού και στη δημιουργία ταινιών. Εκανα δυο ταινίες σε 16 χρόνια και οκτώ καταδυτικές εξορμήσεις. Πριν λίγα χρόνια παρά λίγο να καταργήσω τελείως το αναπτυξιακό κομμάτι της εταιρείας παραγωγής μου. Δε μ’ ενδιαφέρει να αναπτύξω τίποτα. Η δουλειά μου είναι τα ‘Avatar’. Τελεία. Αυτό είναι. Θα κάνω το ‘Avatar 2’, το ‘Avatar 3’, το ‘Avatar 4’, δε θα κάνω παραγωγή για ταινίες άλλων ανθρώπων. Δε μ’ ενδιαφέρει να μου στέλνουν σενάρια.»

Αυτά είχε πει ο Τζέιμς Κάμερον στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times. Ομως η αγάπη για τις καταδύσεις και ο μύθος της χαμένης Ατλαντίδας φαίνεται ότι έφερε την εξαίρεση στην προσήλωσή του στα σίκουελ του «Avatar».

Διαβάστε ακόμα: «He is baaaack!»: Ο Τζέιμς Κάμερον επιστρατεύει τον Αρνολντ για τα sequels του «Avatar»

Για αυτό και χθες ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την παραγωγή ενός δίωρου ντοκιμαντέρ που φιλοδοξεί να εξερευνήσει σε βάθος το μύθο της Ατλαντίδας για το National Geographic Channel και το Discovery του Καναδά.

«Το να ανακαλύψω την ιστορική κι αρχαιολογική αλήθεια πίσω από το μύθο της Ατλαντίδας ήταν κάτι που πάντα έβρισκα συναρπαστικό» δήλωσε ο Κάμερον. «Η ομάδα των εξερευνητών μας θα ψάξει και θα αναλύσει όλτες τις νέες θεωρίες σχετικά με το που βρισκόταν η πραγματική Ατλαντίδα, ποιοι ήταν αυτοί οι μυστηριώδεις κάτοικοί της και τι είδους καταστροφή τους εξαφάνισε από το πρόσωπο της Γης πριν από 3.000 χρόνια».

Τα γυρίσματα θα γίνουν σε Σικελία, Μάλτα, Κρήτη, Σαντορίνη, Σαρδηνία και Ισπανία και φυσικά θα πραγματοποιηθούν σε βάθος (χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Κάμερον για κινηματογράφηση στο βυθό). Αυτό το πρότζεκτ θα είναι η νέα περιπέτεια του Κάμερον με το είδος του ντοκιμαντέρ (τελευταία έκανε την παραγωγή του «Deepsea Challenge», ενώ το 2003 το «Ghosts of the Abyss»).

Να θυμίσουμε επίσης ότι εκτός από τα σίκουελ του «Avatar» ο Κάμερον έχει δεσμευθεί στο να κάνει την παραγωγή του «Fantastic Voyage» που θα σκηνοθετήσει ο Γκιγέρμο Ντελ Τόρο.

Διαβάστε ακόμα: