Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον ελπίζει ο κόσμος να βαρεθεί επιτέλους τους «Εκδικητές»

στα 10

Και να αρχίσει να ασχολείται με άλλου είδους ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Οπως, για παράδειγμα, τα σίκουελ του «Avatar» που ετοιμάζει, τα οποία είναι επηρεασμένα από… την τριλογία του «Νονού».

Ο Τζέιμς Κάμερον ελπίζει ο κόσμος να βαρεθεί επιτέλους τους «Εκδικητές»

Οπως φαίνεται, ο Τζέιμς Κάμερον δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένος με την επιτυχία και τις ανεξάντλητες συνέχειες των «Εκδικητών» και των υπερηρωικών ταινιών. Κατά τη διάρκεια της προώθησης για την τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για την ιστορία της επιστημονικής φαντασίας, «James Cameron’s Story of Science Fiction» (στην οποία είναι παρουσιαστής και executive producer), ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού» μίλησε για τα σίκουελ που ετοιμάζει στο «Avatar», για τον νέο «Εξολοθρευτή» στον οποίο είναι παραγωγός και πολλά άλλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην κυρίαρχη τάση που διέπει τα blockbuster του φανταστικού και ειδικά της επιστημονικής φαντασίας σήμερα: «Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να κουραζόμαστε από τους “Εκδικητές” πολύ σύντομα. Οχι ότι δεν μου αρέσουν οι ταινίες. Απλά, ελάτε τώρα, υπάρχουν κι άλλες ιστορίες να αφηγηθεί κανείς εκτός από υπερτροφικά αρσενικά χωρίς οικογένειες που κάνουν πράγματα που αψηφούν το θάνατο για δυο ώρες και καταστρέφουν πόλεις στην πορεία».

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμς Κάμερον αποκαλύπτει γιατί ο Τζακ έπρεπε να πεθάνει στον «Τιτανικό»

avatar

Αν και δεν διαφωνούμε απόλυτα με την άποψή του –θα ήταν ψέμα να πει κανείς ότι το Χόλιγουντ δεν έχει όντως κορεστεί δημιουργικά από τον πακτωλό υπερηρωικών ταινιών, έστω κι αν οι περισσότερες από αυτές εξακολουθούν να βγάζουν κέρδος και με το παραπάνω– η δήλωσή του είναι παράλληλα ελαφρώς οξύμωρη. Ειδικά τη στιγμή που ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει το δικό του franchise επιστημονικής φαντασίας, με τα τέσσερα (!) σίκουελ στο «Avatar» του 2009, αλλά και να κάνει την παραγωγή στο reboot του «Εξολοθρευτή».

Σχετικά με τις συνέχειες στο «Avatar», μάλιστα, δήλωσε: «Ως πατέρας πέντε παιδιών, έπιασα τον εαυτό μου να αρχίζει να σκέφτεται πώς θα ήταν μια ιστορία “Avatar” αν ήταν ένα οικογενειακό δράμα. Πώς θα ήταν αν ήταν “Ο Νονός”;

avatar

Να ένας συσχετισμός που εμείς δεν θα σκεφτόμασταν να κάνουμε ποτέ! «Είναι μια οικογενειακή σάγκα που διατρέχει γενιές», εξηγεί περαιτέρω ο Κάμερον. «Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από την πρώτη ταινία. Υπάρχουν ακόμα το ίδιο σκηνικό και ο ίδιος σεβασμός για το σοκ απέναντι στο καινούργιο. Θέλουμε ακόμα να σας δείξουμε πράγματα που δεν έχετε δει ή φανταστεί ποτέ… αλλά τι συμβαίνει όταν πολεμιστές που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε αποστολές αυτοκτονίας και πηδούν από γκρεμούς, τι συμβαίνει όταν μεγαλώνουν και αποκτούν τα δικά τους παιδιά; Μετατρέπεται σε μια πολύ διαφορετική ιστορία».

Η σειρά ντοκιμαντέρ «AMC Visionaries: James Cameron’s Story of Science Fiction» αποτελείται από έξι επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 30 Απριλίου. Οσο για τα σίκουελ του «Avatar», θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, οπότε και είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία της πρώτης συνέχειας, για να διαπιστώσουμε αν θα περιλαμβάνει μαφιόζικες δολοπλοκίες από το έξω διάστημα.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της σειράς.


Διαβάστε ακόμη