Buzz

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ ετοιμάζεται για το δικό του «Dallas Buyers Club»

στα 10

Μετά από ένα «διάλειμμα» big budget περιπετειών, ο Τζέικ Τζίλενχαλ κυνηγά ρόλους με προοπτικές βραβείων. Ποιος καλύτερος από τον πρωταγωνιστικό στη νέα ταινία του Ζαν-Μαρκ Βαλέ.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ ετοιμάζεται για το δικό του «Dallas Buyers Club»

Ο Καναδός σκηνοθέτης Ζαν-Μαρκ Βαλέ, άξιος εκπρόσωπος του σινεμά του Κεμπέκ, έφτιαξε το όνομά του με το «C.R.A.Z.Y» το 2005, αλλά τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας το 2013, με τον καλλιτεχνικό θρίαμβο του «Dallas Buyers Club», το οποίο βρέθηκε στα φετινά Οσκαρ με 6 υποψηφιότητες, από τις οποίες κέρδισε τις 3, στους δύο ανδρικούς ρόλους και το μακιγιάζ. Ταυτόχρονα, το «Dallas Buyers Club» ήταν ένα από τα καθοριστικά οχήματα που αξιοποίησε ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ στην καλλιτεχνική τροπή της καριέρας του. Οπως είναι φυσικό, η επόμενη ταινία του Ζαν-Μαρκ Βαλέ αναμένεται με αυξημένη ανυπομονησία, όπως και το ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής της κι αν θ’ ακολουθήσει κι εκείνος το σερί βραβείων ερμηνείας.

Η επόμενη ταινία του Ζαν-Μαρκ Βαλέ, λοιπόν, θα λέγεται «Demolition» κι ενώ δε βασίζεται σε πραγματική ιστορία, βασίζεται, κατά κάποιον τρόπο, σ’ εκατομμύρια τέτοιες: η ιστορία παρακολουθεί έναν νεαρό τραπεζιτικό υπάλληλο που, μετά τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του, αποκόπτεται συναισθηματικά από τη ζωή κι αναπτύσσει ταχύτητα σε μια πτωτική πορεία που διακόπτεται από την τυχαία συνάντησή του με μια γυναίκα που θα δοκιμάσει να του δείξει ότι στη ζωή υπάρχει κάτι ακόμα γι’ αυτόν. Κι ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον κεντρικό ήρωα λέγεται ότι θα είναι ο Τζέικ Τζίλενχαλ, σε μια κίνηση ματ για προσδοκώμενα βραβεία που έχουν ήδη καθυστερήσει! Πολύ νωρίτερα, περιμένουμε να τον δούμε, σε... διπλό μάλιστα ρόλο, στο «Enemy» του Ντενί Βιλνέβ που, επιτέλους, θα βγει στις 24 Ιουλίου στις ελληνικές αίθουσες.