Buzz

Τζέικ Τζίλενχαλ και Ντενί Βιλνέβ ξανά μαζί, στα ίχνη του Τζο Νέσμπο

στα 10

Στην τρίτη τους συνεργασία, το δυναμικό δίδυμο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη διασκευάζουν το «The Son» του διάσημου Νορβηγού συγγραφέα.

Τζέικ Τζίλενχαλ και Ντενί Βιλνέβ ξανά μαζί, στα ίχνη του Τζο Νέσμπο

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος! Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την παραγωγικότατη σχέση του Καναδού σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ με τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Επειτα από τον αινιγματικό «Ανθρωπο Αντίγραφο» και το μυστηριώδες «Prisoners», δύο ταινίες που δίχασαν αλλά συζητήθηκαν ιδιαίτερα, οι δυο τους ετοιμάζονται να δουλέψουν ξανά μαζί ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής, και μάλιστα σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και δυνητικά εισπρακτικά φιλόδοξο σχέδιο.

Ο Τζίλενχαλ και ο Βιλνέβ σκοπεύουν να διασκευάσουν για τη μεγάλη οθόνη ένα από τα best seller του Τζο Νέσμπο, του Νορβηγού συγγραφέα που αποτελεί έναν από τους πρωτεργάτες και πιο επιτυχημένους εκπροσώπους της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας, η οποία τα τελευταία χρόνια μεσουρανεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Και μάλιστα με τη νεοσυσταθείσα εταιρεία του Τζίλενχαλ, Nine Lives, στην παραγωγή.

Διαβάστε ακόμη: Save the date: Το σίκουελ του «Blade Runner» έρχεται τον Ιανουάριο 2018

Enemy 607 Ο Τζέικ Τζίλενχαλ στον διπλό ρόλο του στον «Ανθρωπο Αντίγραφο»

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το μυθιστόρημά του Νέσμπο με τίτλο «The Son», το οποίο ξετυλίγει την ιστορία του Σόνι Λόφτχας, ενός πάλαι ποτέ υποσχόμενου νεαρού πυγμάχου και νυν τοξικομανή, ο οποίος βρέθηκε στη φυλακή όταν ομολόγησε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Δώδεκα χρόνια αργότερα, όμως, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την αυτοκτονία του αστυνομικού πατέρα του, και ο Σόνι αποφασίζει να δραπετεύσει και να πάρει εκδίκηση από τους υπεύθυνους για την άδικη φυλάκισή του.

Μην περιμένετε βέβαια τα γυρίσματα να ξεκινήσουν σύντομα. Ο εργασιομανής Βιλνέβ (σκηνοθέτης επίσης του «Sicario: Ο Εκτελεστής») ολοκληρώνει αυτή τη στιγμή το δράμα επιστημονικής φαντασίας «Story of Your Life», με πρωταγωνιστές την Εϊμι Ανταμς και τον Τζέρεμι Ρένερ, πριν αναλάβει δράση πάνω στο πολυσυζητημένο ριμέικ του «Blade Runner». Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι μέχρι πρότινος ο Τσάνινγκ Τέιτουμ φλέρταρε κι αυτός με το βιβλίο του Νέσμπο, προορίζοντάς το «The Son» για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο!

Οσο για τον περιζήτητο συγγραφέα, αυτή δεν είναι η μόνη υψηλού προφίλ κινηματογραφική διασκευή βιβλίου του που βρίσκεται στα σκαριά: Ο ταλαντούχος και εξαιρετικά έμπειρος στις λογοτεχνικές μεταφορές Τόμας Αλφρεντσον («Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι», «Ασε το Κακό να Μπει») ετοιμάζει το «The Snowman», με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ.

Gyllenhaal and Villeneuve 2 Ο Τζέικ Τζίλενχαλ και ο Ντενί Βιλνέβ στα γυρίσματα του «Prisoners»

Διαβάστε ακόμη

The Son cover