Buzz

«Jackie» και «Under the Skin» με ζωντανή μουσική στην Εθνική Λυρική Σκηνή

στα 10

Αύριο, Δευτέρα 19 Ιουνίου, οι δύο ταινίες θα προβληθούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την Wordless Music Orchestra να παίζει ζωντανά τα σάουντρακ της Μίκα Λέβι.

Flix Team
«Jackie» και «Under the Skin» με ζωντανή μουσική στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ξεκίνησε ως σειρά παραστάσεων, εξελίχθηκε σε ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο και τώρα ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για δύο μοναδικές παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Η Wordless Music Orchestra ιδρύθηκε από τον Ρόνεν Γκίβονι το 2006 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε μουσεία, εκκλησίες, κλαμπ αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, φέρνοντας κοντά μουσικούς ετερόκλητων ειδών όπως η κλασική, η ηλεκτρονική και η ροκ. Συχνά συνδυάζει τη μουσική με την προβολή ταινιών, κάτι που θα συμβεί και στο Summer Nostos Festival.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τομ Γιορκ εμπνέεται από το «Blade Runner» του Vangelis για το σάουντρακ του «Suspiria»

Jackie 607 «Jackie»

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την προβολή των ταινιών «Jackie» και «Under the Skin», με ζωντανή εκτέλεση από την Wordless Music Orchestra των ορχηστρικών κομματιών της μουσικής τους επένδυσης, δημιουργημάτων της διακεκριμένης συνθέτριας Μίκα Λέβι.

Το «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν αποτελεί ένα ιδιαίτερο πορτρέτο μίας από τις σημαντικότερες και τραγικότερες στιγμές της αμερικανικής ιστορίας, μέσα από τα μάτια της τότε Πρώτης Κυρίας, Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι (την υποδύεται η Νάταλι Πόρτμαν). H ταινία εξερευνά τον κόσμο της τις μέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του συζύγου της.

Το «Κάτω από το Δέρμα» («Under the Skin») του Τζόναθαν Γκλέιζερ είναι ένα φιλμ επιστημονικής φαντασίας στο οποίο πρωταγωνιστεί η Σκάρλετ Τζοχάνσον, στο ρόλο ενός σαρκοφάγου εξωγήινου όντος το οποίο περιπλανώμενο στους απομονωμένους αυτοκινητόδρομους της Σκωτίας αναζητά άνδρες-θηράματα.

Συντελεστές
Μουσική Διεύθυνση: Ράιαν ΜακΑνταμς
Academica Athens Orchestra

Info
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ
«Jackie»: 19:00 / «Under the Skin»: 23:00. Οι ταινίες θα προβληθούν στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Είσοδος δωρεάν.

Under the Skin live 607

Διαβάστε ακόμη