Buzz

It’s a... «Beautiful Boy» για τον Κάμερον Κρόου

στα 10

Μπαμπάδες και γιοι, παρελθόν και μέλλον, μουσική και ανθρώπινες ιστορίες, drugs & rock’n’roll: σκέφτεστε κάποιον καλύτερο από τον Κάμερον Κρόου για μια τέτοια ταινία;

It’s a... «Beautiful Boy» για τον Κάμερον Κρόου

Μπορεί το «We Bought a Zoo» να μην ενθουσίασε επαρκώς τους λάτρεις του Κάμερον Κρόου, αλλά ο σκηνοθέτης είναι πιο πολυάσχολος από ποτέ!

Αυτόν τον καιρό βρίσκεται στην προετοιμασία μιας ρομαντικής κομεντί με την Εμα Στόουν, που ενδέχεται να είναι το «Deep Tiki», αλλά σίγουρα θα γυριστεί στη Χαβάη (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Παράλληλα, διασκευάζει για το HBO το «Telegraph Avenue», το μυθιστόρημα του Μάικλ Τσάμπον, που εκτυλίσσεται στο Μπέρκλεϊ στη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης του Μπους και του Κέρι το 2004.

Η επόμενη, όμως, ταινία του, που ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες, θα είναι ένα σχέδιο πολύ πιο φιλόδοξο από τα παραπάνω. Ο τίτλος του, «Beautiful Boy», αναφέρεται στο τραγούδι που έγραψε το 1980 ο Τζον Λένον για το γιο του, Σον.

Ο Ντέιβιντ Σεφ ήταν ο δημοσιογράφος που έκανε την τελευταία συνέντευξη με τον Τζον Λένον, πριν τη δολοφονία του σκαθαριού στη Νέα Υόρκη την ίδια χρονιά. Από το «Beautiful Boy», ο Σεφ εμπνεύστηκε να ξεκινήσει τη δική του οικογένεια και σύντομα απέκτησε κι ο ίδιος ένα γιο, τον Νικ. Μόνο που ο Νικ Σεφ, μεγαλώνοντας, εθίστηκε στη μεθαμφεταμίνη και γλίτωσε οριακά από το θάνατο.

Ο δημοσιογράφος αποτύπωσε τη σχέση του με το γιο του στο βιβλίο «Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction». Ο ίδιος ο Νικ Σεφ εξέδωσε τη δική του αυτοβιογραφία, «Tweak: Growing Up on Methamphetamines» – και τα δύο βιβλία κυκλοφόρησαν στην Αμερική την ίδια χρονιά, το 2008, από τις εκδόσεις Houghton Mifflin Co.

Η Paramount αρχικά αγόρασε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά και των δύο βιβλίων, αναθέτοντας τη σεναριακή διασκευή τους στον Στίβεν Ζέιλιαν, με συμπαραγωγό την Plan B του Μπραντ Πιτ. Η Plan B παραμένει παραγωγός στην επικείμενη ταινία του Κάμερον Κρόου, αλλά η Paramount έχει αποχωρήσει από το project.

Ο σκοπός του Κάμερον Κρόου είναι η ταινία του να αγγίζει την ιστορία του Ντέιβιντ και του Νικ Σεφ, του Τζον Λένον και του γιου του Σον, όλες τις δύσκολες σχέσεις μπαμπάδων και γιων και τη σημασία μου μπορεί να έχουν τα τραγούδια στις αποφάσεις της ζωής.

Δείτε παρακάτω το τραγούδι «Beautiful Boy» με οικογενειακό home video και θυμηθείτε το στίχο: «Life is what happens to you while you're busy making other plans».