Buzz

Πόσο τρομαχτικό είναι το «It»; Οι πρώτες αντιδράσεις για την ταινία είναι εδώ

στα 10

Μπορούμε επιτέλους να ηρεμήσουμε. Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις, ο Pennywise στην ταινία «Το Αυτό» θα γεννήσει τους χειρότερούς μας εφιάλτες.

Πόσο τρομαχτικό είναι το «It»; Οι πρώτες αντιδράσεις για την ταινία είναι εδώ

Τον τελευταίο καιρό, όσο και να προσπαθεί κανείς, είναι δύσκολο να βρει μια ταινία, ή έστω μια τηλεοπτική μεταφορά, κάποιου βιβλίου του Στίβεν Κινγκ που να καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Μετά τις παταγώδεις αποτυχίες των πιο πρόσφατων «The Dark Tower» και του τηλεοπτικού «The Mist», πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να εναποθέτουν τις τελευταίους τους ελπίδες στο «It».

Παρόλο που και ο ίδιος ο Κινγκ είχε πει αρκετά καλά λόγια για την ταινία όταν την είδε, κάποιοι δεν έκρυβαν τον φόβο τους για άλλη μια μέτρια κινηματογραφική μεταφορά. Οποιος έχει διαβάσει τις 1000+ σελίδες του βιβλίου, καταλαβαίνει αμέσως πως δεν είναι και το πιο εύκολο βιβλίο για να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη, μιας και περιέχει εναλλαγές μεταξύ δύο διαφορετικών χρονικών περιόδων. Η δυσκολία στην μεταφορά του βιβλίου έγκειται στο να μπορέσει κάποιος να συνδυάσει τον τρόμο ενός αρχαίου κλόουν που σκοτώνει παιδιά με τον πραγματικό τρόμο της ενηλικίωσης, το χάσιμο της παιδικής αθωότητας, και την δύναμη της φιλίας των ηρώων που κρατάει για 30 χρόνια.

Δείτε ακόμα: Είναι δύσκολο να είσαι παιδί: Νέο ανατριχιαστικό τρέιλερ για το «It» του Στίβεν Κινγκ

pennywise

Κι όμως, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Αντρες Μουσιέτι, από ό,τι φαίνεται, τα κατάφερε και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι πρώτες εντυπώσεις που γράφτηκαν στο twitter από μια πρώτη προβολή της ταινίας είναι ιδιαίτερα θετικές. Αρκετοί είναι αυτοί που εκθειάζουν το νεαρό καστ της γράφοντας για την υπέροχη δυναμική και χημεία τους που είχαν στην οθόνη. Επίσης δεν παύουν να μιλάνε και για τον Μουσιέτι ο οποίος κατάφερε να κρατήσει το πνεύμα του βιβλίου ζωντανό στην ταινία και να δημιουργήσει μερικές ανατριχιαστικές στιγμές.

Και όσο αφορά τον Pennywise του Μπιλ Σκάρσγκαρντ; Κάποιοι γράφουν πως δίνει μια ερμηνεία που θα τον κάνει να είναι ο Φρέντι Κρούγκερ της νέας γενιάς. Μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις παρακάτω, ενώ οι πρώτες κριτικές αναμένονται να φτάσουν από τις 5 Σεπτεμβρίου. Μπόνους ακούστε δυο κομμάτια, στο τέλος του άρθρου, από το soundtrack της ταινίας σε σύνθεση του Μπέντζαμιν Γουόλφιτς για να μπείτε στο κλίμα.

Η ταινία με ελληνικό τίτλο «Το Αυτό» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου από την Τanweer.



Περισσότερος Pennywise

it poster