Buzz

Ο Γκάρι Νταουμπερμάν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το «It: Chapter 2»

στα 10

O σεναριογράφος της ταινίας Γκάρι Νταουμπερμάν μίλησε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του για δυο από τις πιο τραγικές σκηνές του βιβλίου που θα δούμε στην ταινία.

Ο Γκάρι Νταουμπερμάν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το «It: Chapter 2»

Το, αρκετά ανατριχιαστικό, τρέιλερ του δεύτερου κεφαλαίου της ταινίας «Αυτό», βασισμένη στο διάσημο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, έκανε την πρεμιέρα του χτες, μετά από αρκετό καιρό αναμονής. Λίγο μετά την πρεμιέρα του, ο σεναριογράφος της ταινίας Γκάρι Νταουμπερμάν μίλησε στο The Hollywood Reporter για το τι μας περιμένει στην δεύτερη, και τελική αναμέτρηση, των μελών του Κλαμπ των Χαμένων με τον σατανικό κλόουν Πενιγουάιζ.

Προσοχή ακολουθούν κάποια spoilers από το βιβλίο τα οποία αν δεν θέλετε να γνωρίζετε τίποτα για την ταινία καλύτερα να σταματήσετε να διαβάζετε εδώ.

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμαστείτε για το τέλος του. Ο Πενιγουάιζ επιστρέφει στο πρώτο τρέιλερ του «It: Chapter 2»

it chapter 2 607 Τα μπαλόνια κάτω από την γέφυρα μετά την δολοφονία του Εϊντριαν Μέλον στο Ντέρι.

Ο Νταουμπερμάν επιβεβαίωσε πως το έγκλημα ομοφοβίας εναντίον ενός γκέι νεαρού άνδρα, το οποίο δεν υπήρχε στην μίνι σειρά της δεκαετίας του ’90, θα υπάρχει στην ταινία. «Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στο βιβλίο και θέλαμε να την συμπεριλάβουμε στη ταινία. Είναι η πρώτη επίθεση στο σημερινό Ντέρι και δείχνει το πως έχει καταντήσει η πόλη αυτή. Είναι η επιρροή του Πενιγουάιζ, ακόμα και όταν βρίσκεται σε λήθαργο, και είναι απλά σατανικό αυτό που συμβαίνει στον Εϊντριαν [Μέλον] (σ.σ. τον γκέι άνδρα που θα ερμηνεύσει στη ταινία ο Ξαβιέ Ντολάν). Ηταν σημαντικό για εμάς να δείξουμε αυτούς τους άνθρωποι που δουλεύει μέσω τους ο Πενιγουάιζ», δήλωσε ο Νταουμπερμάν για την συγκεκριμένη σκηνή.

Οπως και στο βιβλίο, έτσι κι εδώ, η Μπέβερλι (Τζέσικα Τσαστέιν) θα είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, από το αγόρι της τον Τομ, ο οποίος την χτυπά άσχημα όταν εκείνη του λέει πως θα πάει πίσω στο Ντέρι. Αυτό ήδη φαίνεται και από το τρέιλερ στην αρχική σκηνή όπου η Μπεβ επισκέπτεται το παλιό της σπίτι για να βρει εκεί την κυρία Κερς, όπου σε κάποια στιγμή δείχνει το χέρι με μελανιές. «Ολη αυτή η ένταση που νιώθετε βλέποντας την συγκεκριμένη σκηνή είναι όλη χάρη στον Μουσιέτι. Είναι ένα μάστερκλας κινηματογράφησης η συγκεκριμένη σκηνή.»

Διαβάστε ακόμα: Θα επιπλεύσετε ξανά. Ολοι βρίσκονται επί ποδός για το επικείμενο τρέιλερ του «It: Chapter 2»

it chapter 2 607Προσέξτε τις μελανιές στο χέρι της Μπέβερλι.

Επίσης στην αρχική αυτή σκηνή του τρέιλερ υπάρχουν και αρκετά στοιχεία για το origin του Πενιγουάιζ. Σε αντίθεση με το βιβλίο, αποκαλύπτεται πως η κυρία Κερς είναι η κόρη του Πενιγουάιζ και πως ο ίδιος δούλευε σε ένα τσίρκο στις αρχές του 17ου αιώνα, όπως βλέπει και στις φωτογραφίες η Μπεβ. Στο βιβλίο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, καθώς ο κ. Μπομπ Γκρέι, ή Πενιγουάιζ αν προτιμάτε, πήρε την μορφή του κλόουν όταν ένα έφτασε με έναν μετεωρίτη στη πόλη του Ντέρι το 1715 για να μην φανεί η πραγματική του μορφή, ένα αραχνόμορφο τέρας. Ολο αυτό μας κάνει να αναρωτηθούμε για το πως η ταινία θα προσεγγίσει τελικά την ιστορία του και αν τελικά το σενάριο έχει αλλαχτεί, κάνοντας τον Πενιγουάιζ κάτι το πιο δαιμονικό παρά εξωγήινο από ότι τον έκανε το βιβλίο.

it chapter 2 607

it chapter 2 607 Οι φωτογραφίες που δείχνουν τον Πενιγουάιζ με την κόρη του.

O Νταουμπερμάν παραδέχτηκε τέλος πως, ακόμα και αφού η πρώτη ταινία ήταν μια τόσο εισπρακτική και κριτική επιτυχία, δεν έχει ρωτήσει τον Στίβεν Κινγκ για το αν του άρεσε, παρόλο που έχει ακούσει έχει μείνει αρκετά ικανοποιημένος από την δουλειά του: «έχω αμέτρηρα email στα drafts, και θέλω να επικοινωνήσω μαζί του, αλλά είναι δύσκολο το τι να γράψω για να μην φανεί κοινότυπο. Πρέπει να επικοινωνήσω μαζί του αλλά φοβάμαι την απόρριψη. Δεν θέλω να του στείλω ένα μέιλ και να μην απαντήσει ποτέ και να πω «ω, γαμώτο.»

Η ταινία «It: Chapter 2» θα βγει στις αίθουσες στις 6 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε περισσότερα:

it chapter 2 poster 607