Buzz

Ισόβιος αποκλεισμός από τα Alamo Drafthouse σινεμά για την... Μαντόνα!

στα 10

Οχι δεν είναι ανέκδοτο. Η ντίβα έστελνε sms κατά τη διάρκεια του «12 Years of Slave» κι όταν αυτό έγινε γνωστό στον Τιμ Λίγκ, ιδιοκτήτη της αλυσίδας Alamo Drafthouse, δεν το άφησε να περάσει.

Ισόβιος αποκλεισμός από τα Alamo Drafthouse σινεμά για την... Μαντόνα!

Το περαστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες - κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του «12 Years A Slave» του Στιβ ΜακΚουίν στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Το δημοσίευσε ο κριτικός κινηματογράφου Τσαρλς Τέιλορ στην προσωπική του σελίδα, μαζί με τις εξελίξεις που ακολούθησαν και τις συνέπειές του.

Δύο πρώην φοιτητές του Τέιλορ ήταν καλεσμένοι στην πρεμιέρα του «12 Years A Slave» και οι θέσεις τους ήταν στη δεύτερη σειρά. Στις μπροστινές τους θέσεις κάθισαν ο ηθοποιός Τζέισον Ρίτερ, ο Τζέι Αλεξάντερ του «America's Next Top Model» και ο Μάικλ Κ. Γουίλιαμς του «The Wire». Μόλις έσβησαν τα φώτα, έτρεξε και κάθισε δίπλα τους μία μυστηριώδης, μαυροντυμένη ξανθιά....

Φορούσε μαύρα δαντελένια γάντια και δεν άφησε το Blackberry από τα χέρια της. Εστελνε sms μηνύματα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους της ταινίας. Κάποια στιγμή, μία κυρία που καθόταν δίπλα μου τη χτύπησε στον ώμο και της ζήτησε να σταματήσει. Η ξανθιά σφύριξε προκλητικά: «Είναι επαγγελματικό θέμα... ΔΥΝΑΣΤΡΙΑ!!!» (σ.σ. αναφερόμενη στην ταινία την αποκάλεσε «enslaver»). Γύρισα στην κυρία και της είπα δυνατά: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ».

Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας σκεφτόμουν πόσα θα ήθελα να σκύψω μπροστά και να ρωτήσω την ξανθιά ποια νομίζει ότι είναι. Να της πω πόσο θα έπρεπε να ντρέπεται! Στο τέλος, όσο όλοι ήμασταν όρθιοι και χειροκροτούσαμε, η ξανθιά γλίστρησε έξω. Τότε ο Τζέισον Ρίτερ (ηθοποιός του «Parenthood»), ο οποίος καθόταν ακριβώς δίπλα της, γύρισε και μας κοίταξε με ένα βλέμμα υποστήριξης. «Ποια ήταν αυτή ρε παιδιά;» αναρωτήθηκε και ο Τζέι Αλεξάντερ και σήκωσε το φάκελο με την πεσμένη της πρόσκληση από το πάτωμα. Μας τον έδειξε: «2 θέσεις / MADONNA». Γυρίσαμε τα κεφάλια μας προς την κατεύθυνση που έφυγε. Στο πλάι, με την πλάτη στον τοίχο και τα μαύρα δαντελένια γάντια της, στεκόταν η Μαντόνα. Ο χειρότερος άνθρωπος στην Αμερική.

1H Μαντόνα φωτογραφίζεται στο τέλος της πρεμιέρας με τον σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν

Η ιστορία φυσικά έγινε viral στα social media και έφτασε μέχρι τα αυτιά του Τιμ Λιγκ, του ιδιοκτήτη και ιδρυτή των Alamo Drafthouse Cinema, ο οποίος έχει ξεκινήσει υποδειγματική εκστρατεία κατά της χρήσης των κινητών στις αίθουσες - χρησιμοποιώντας μάλιστα και διάσημους σταρ στα χιουμοριστικά του βίντεο. Η αυστηρότητά του δεν εξαντλείται σε μία καμπάνια: όταν ένας θεατής πιάστηκε σε αίθουσά του να στέλνει sms, ο Λιγκ τον έδιωξε και του απαγόρευσε την είσοδο στα σινεμά του, ισοβίως.

Από ό,τι φαίνεται, στην περίπτωση αυτή βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει ακόμα πιο ηχηρά την αυστηρότητά του. Και να δείξει, έμπρακτα, ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Με μήνυμά του από το twitter ο Λιγκ ανακοινώνει στην Μαντόνα ότι είναι ανεπιθύμητη στις αίθουσες των Alamo Drafthouse Cinema. Δεν της επιτρέπεται η είσοδος ποτέ ξανά, «εκτός αν ζητήσει συγγνώμη από τους θεατές».

2Ο Τιμ Λιγκ μπροστά από το Alamo Drafthouse Cinema στο Τέξας

Αυτό το τελευταίο μας πονηρεύει φυσικά. Δε θα ίδρωνε το αυτί της Μαντόνα, έτσι κι αλλιώς. Αλλά μία γενναία, αμετάκλητη απαγόρευση θα ήταν κάτι περισσότερο στιβαρό, από το εντελώς μαρκετίστικο «ζήτα συγγνώμη δημοσίως, διαφήμισε τις αίθουσές μου λίγο περισσότερο». Η Μαντόνα δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το γεγονός.

Οπως και να ΄χει, δόξα και τιμή στα Alamo Drafthouse Cinemas. Μπορεί η Μαντόνα να ξεγλιστρήσει εύκολα, μπορεί να χρησιμοποιείται ως χρυσό πρόβατο γιατί το όνομά της δημιουργεί αυτόματα ένα παγκόσμιο buzz, όμως ο στόχος του Λιγκ είναι ιερός: κλείστε τα κινητά σας για 90 λεπτά. Δε θα πάθετε απολύτως τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα: