Industry

Είναι ο «Μοναχικός Καβαλάρης» το νέο «John Carter»;

στα 10

Ακόμη και με τον Τζόνι Ντεπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι διεκδικεί τον τίτλο μιας από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές αποτυχίες της χρονιάς.

Είναι ο «Μοναχικός Καβαλάρης» το νέο «John Carter»;
Λες και βλέπει τις εισπράξεις....

Κόστισε 225 εκατομμύρια δολάρια και το σαββατοκύριακο που πέρασε, έφερε πίσω από το άνοιγμά του στην Αμερική μόλις 29,4 εκατομμύρια, ακόμη λιγότερα κι απ΄ όσα είχε κάνει το «John Carter» πριν από έναν χρόνο, μια ταινία που άνοιξε με 30,2 εκατομμύρια το πρώτο του σαββατοκύριακο και που πλέον κανείς δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τις λέξεις «οικονομική καταστροφή» για να την περιγράψει.

Το φιλμ του Βερμπίνσκι άνοιξε επίσης στο 30% περίπου του υπόλοιπου πλανήτη φέρνοντας πίσω άλλα 24,3 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που επίσης δεν μοιάζει ενθουσιαστικό. Ο πρόεδρος στο τμήμα κινηματογραφικής διανομής της Disney Ντέιβ Χόλις δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος «προφανώς ελπίζαμε ότι η ταινία θα κερδίσει ένα μεγαλύτερο κοινό. Είναι απογοητευτικό γιατί όταν φτιάχνεις ένα φιλμ με ανθρώπους όπως ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ και ο Τζόνι Ντεπ, είσαι σίγουρος ότι έχεις χρησιμοποιήσει τα σωστά υλικά».

Με τον εντελώς λάθος τρόπο θα προσθέταμε εμείς, αφού ο «Μοναχικός Καβαλάρης» είναι μια τουλάχιστον αμήχανη και δίχως χαρακτήρα ταινία κι ελπίζουμε πως η αποτυχία της, θα βοηθήσει τουλάχιστον τον Τζόνι Ντεπ να σκεφτεί δυο φορές τον τρόπο και τα κίνητρα που τον κάνουν να επιλέγει τους ρόλους του τα τελευταία χρόνια.

Πάντως αντίθετα από τις εισπράξεις του «Μοναχικού Καβαλάρη», το αμερικάνικο box office, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα τις προηγούμενες μέρες, με το «The Heat» του Πολ Φέιγκ να συγκεντρώνει 25 εκατομμύρια και το «Εγώ ο Απαισιότατος 2» να κάνει ένα από τα καλύτερα ανοίγματα για ταινία κινουμένων σχεδίων στην ιστορία με 82,5 εκατομμύρια δολάρια από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή.

Tags: BOX OFFICE