Buzz

«Gunpowder» είναι η καινούρια σειρά του Κιτ Χάρινγκτον πιο βίαιη κι από το «Game of Thrones»;

στα 10

Μερίδα θεατών στην Μεγάλη Βρετανία δηλώνουν σοκαρισμένοι από την σκληρή απεικόνιση βασανιστηρίων στο πρώτο επεισόδιο της σειράς.

«Gunpowder» είναι η καινούρια σειρά του Κιτ Χάρινγκτον πιο βίαιη κι από το «Game of Thrones»;

Στο «Gunpowder» του BBC, μία μίνι σειρά που έγραψε ο Ρόναν Μπένετ και σκηνοθέτησε ο Τζέι Μπλέικσον, ο Κιτ Χάρινγκτον ερμηνεύει τον Ρόμπερτ Κέιτσμπι, έναν 30χρονο Καθολικό ευγενή από το Γουόρικσερ, ο οποίος ηγήθηκε της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας του 1605: σκοπός ήταν η δολοφονία του Προτεστάντη Βασιλιά Ιακώβου Α' της Αγγλίας (ώστε να αντικατασταθεί από Καθολικό Βασιλιά), της οικογένειάς του και πολλών μελών της αριστοκρατίας, και η ανατίναξη με πυρίτιδα (για αυτό και το όνομα «Gunpowder Plot») των κτιρίων του Βρετανικού Κοινοβουλίου στο Λονδίνο κατά την έναρξη της Βουλής στις 5 Νοεμβρίου 1605.

Μπορεί ο Γκάι Φοκς, ο Αγγλος στρατιώτης από το Γιόρκ, να έχει μείνει στην ιστορία (στην Αγγλία και άλλες χώρες η 5η Νοεμβρίου εορτάζεται σαν Νύχτα του Γκάι Φοκς, «Guy Fawkes Night ή Bonfire Night), αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Κέιτσμπι ήταν αυτός που στην ουσία σχεδίασε την όλη κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα για το «Gunpowder» εδώ

gunpowder 607

Η σειρά ξεκίνησε ήδη να προβάλλεται στην μεγάλη Βρετανία και από το πρώτο κι όλας επεισόδιο μερικές σκηνές απαγχονισμού, βασανιστικών θανάτων και ακρωτηριασμών προκάλεσαν αντιδράσεις όπως «bloody hell that was too much» και «I feel a bit sick now».

Αν όμως η βία μοιάζει υπερβολική για κάποιους από τους θεατές οι δημιουργοί της σειράς δηλώνουν ότι είναι απαραίτητη για να κατανοήσει κανείς την σκληρότητα της εποχής και των συνθηκών που οδήγησαν τους ήρωες να οργανώσουν την συνομωσία τους.

gunpowder 607

O σκηνοθέτης της σειράς Τζέι Μπλέικσον δηλώνει ότι το BBC δεν είχε καμιά αμφιβολία για το ότι οι συγκεκριμένες σκηνές ήταν απαραίτητες για την δραματουργική εξέλιξη της ιστορίας και ο Κιτ Χάρινγκτον υπερθεματίζει.«Είναι ένα σκοτεινό, σκληρό, αποτρόπαιο δράμα. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε» λέει ο Χάρινγκτον. «Δεν μπορούμε να αποφύγουμε να δείξουμε τα βασανιστήρια που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις εκτελέσεις που βίωσαν γύρω τους αυτοί οι άνθρωποι. Νομίζω ότι είναι λάθος να αποφεύγεις την βία όταν δείχνεις την πραγματικότητα. Πρέπει να νιώσεις τους λόγους, να ξέρεις γιατί οι ήρωες κάνουν όλα όσα θα κάνουν.»

gunpowder 607

Δείτε πιο κάτω μια από τις επίμαχες σκηνές της σειράς, αν αντέχετε.