Buzz

Το «Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε θα είναι η πρεμιέρα του New York Film Festival

στα 10

Δίκαιο. Tο νέο γκανγκστερικό έπος του Μάρτιν Σκορσέζε, «The Irishman», όφειλε να κάνει την πρώτη του υπόκλιση στην Νέα Υόρκη.

Το «Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε θα είναι η πρεμιέρα του New York Film Festival

Ολοι περιμέναμε ότι αυτή θα ήταν η μεγάλη ανακοίνωση του 76ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ακολουθώντας τα επιτυχημένα χνάρια του «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, η νέα πολυαναμενόμενη παραγωγή του Netflix, το «Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε, θα ξεκινούσε τον (οσκαρικό) γύρο του θριάμβου από το φεστιβάλ που τελευταία αναδεικνύει όλα τα γκανιάν των βραβείων της επόμενης χρονιάς.

Oμως, η συμμορία του Σκορσέζε μοιάζει να όφειλε να επιστρέψει σε πιο "κακόφημους δρόμους". Χθες το βράδυ, ανακοινώθηκε ότι το «Irishman» θα είναι η μεγάλη πρεμιέρα του 57ου του New York Film Festival - ένα αγαπημένο φεστιβάλ για τον νεοϋορκέζο σκηνοθέτη, ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος του διευθυντή του, Κεντ Τζόουνς.

Διαβάστε ακόμη: Θα είναι το «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε το Οσκαρ του 2020;

Irishman 607 1

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφικό γεγονός καθώς, ανάμεσα σε όλα τ' άλλα, ενώνει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο (που θα ερμηνεύει τον Σίραν) με τον Αλ Πατσίνο (Χόφα), αλλά και με τους Τζο Πέσι, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Μπόμπι Καναβάλε (ανάμεσα σε πολλούς άλλους της κινηματογραφικής «Οικογένειας»).

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο (9 φορές πρωταγωνιστής του Σκορσέζε), στον ρόλο που καλείται να αποτελέσει τη μεγάλη επιστροφή στην καριέρα του, θα ξαναβρεθεί με τον Αλ Πατσίνο, 22 χρόνια μετά το «Heat» του Μάικλ Μαν, με τον Χάρβεϊ Κατέλ (44 και 41 χρόνια μετά τους «Κακόφημους Δρόμους» και τον «Ταξιτζή», αντίστοιχα) αλλά και τον Τζο Πέσι (συμπρωταγωνιστή του στα σκορσεζικά «Οργισμένο Είδωλο», «Καλά Παιδιά», «Casino»), επισφραγίζοντας το μεγάλο reunion των «goodfellas».

Δείτε κι αυτό: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε

Irishman 607 2

Irishman 607 3

Με σενάριο που υπογράφει ο Στιβ Ζέλιαν του «Moneyball», διεύθυνση φωτογραφίας του Ροντρίγκο Πριέτο των «Silence» και «The Wolf of Wall Street», «The Irishman» και παραγωγή Netflix, το Irishman«» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του best-seller «I Heard You Paint Houses» (2003) του Τσαρλς Μπραντ που αφηγείται την αληθινή ιστορία του Φρανκ Σίραν, διαβόητου γκάνγκστερ και μέλους του μεγαλύτερου συνδικάτου, στο οποίο ήταν επικεφαλής ο Τζίμι Χόφα και αυτός που θεωρείται ότι τον σκότωσε.

«I heard you paint houses». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Τζίμι Χόφα στον χίτμαν Φρανκ Σίραν, ο οποίος ήταν γνωστός με το παρατσούλι «Ο Ιρλανδός». «Βάφω σπίτια» ήταν αργκό για το ρήμα «σκοτώνω» - με τη μπογιά να συμβολίζει το αίμα. Ο Φρανκ Σίραν ήταν πράγματι χίτμαν (έμαθε πολλά σε 411 μέρες στρατιωτικής θητείας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) που δούλεψε για τη μαφία και το φίλο του Χόφα, εκτελώντας 25 «στόχους».

Irishman 607 4

Yπάρχουν βέβαια και φήμες που θέλουν την ταινία να μην είναι έτοιμη. Σύμφωνα ρεπορτάζ του Variety, ο Σκορσέζε περνάει ώρες στο μοντάζ - και λόγω της γνωστής τελειομανίας του, αλλά κι επειδή κάποια εφέ που έχει χρησιμοποιήσει αποδείχτηκαν πιο πολύπλοκα από όσο περίμενε.

Η πρεμιέρα της ταινίας στο Alice Tully Hall του Lincoln Center έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

.

Διαβάστε περισσότερα: