Buzz

Το «The Invisible Hands» της Μαρίνας Γιώτη και του Γιώργου Σαλαμέ στο Ινστιτούτο Goethe

στα 10

Για μια και μόνη προβολή, παρουσία των δημιουργών του θα προβληθεί στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας το «The Invisible Hands», μια καλειδοσκοπική ματιά στην Αίγυπτο μετά την «Αραβική Ανοιξη».

Flix Team
Το «The Invisible Hands» της Μαρίνας Γιώτη και του Γιώργου Σαλαμέ στο Ινστιτούτο Goethe

Ο αιρετικός underground Αμερικανολιβανέζος μουσικός και εθνομουσικολόγος Alan Bishop (Sun City Girls, Sublime Frequencies) προσγειώνεται ως ξένος στο Κάιρο λίγο μετά την επανάσταση του 2011 και ενώνει τις δυνάμεις του με τρεις νέους Αιγύπτιους μουσικούς για να μεταφράσουν τα παλιά τραγούδια του στα Αραβικά. Υπό την καθοδήγηση του Bishop, αυτή η απρόσμενη συνεργασία μεταμορφώνεται στο συγκρότημα The Invisible Hands.

Αποτελούμενη από σκηνές fly-on-the-wall, υλικό αρχείου, παράλογες cameo εμφανίσεις και ποιητικές ημερολογιακές αφηγήσεις του Bishop, η ταινία της Μαρίνας Γιώγτη σε συνσκηνοθεσία του Γιώργου Σαλαμέ εκτυλίσσεται μεταξύ δύο κρίσιμων εκλογών που σφράγισαν την περίοδο μετά την «Αραβική Άνοιξη» στην Αίγυπτο, αντιπαραβάλλοντας την ιλαροτραγωδία της πολιτικής με την καλλιτεχνική δημιουργία σε μια ταραγμένη περιοχή της περιφέρειας.

the invisble hands 607

Μετά την πρεμιέρα της στη documenta14 και τη συμμετοχή της σε διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσα στα οποία και το Forum Expanded της Berlinale (όπου και τιμήθηκε με το βραβείο μουσικής Giuseppe Becce από ανεξάρτητη ομάδα κριτικών κινηματογράφου), το «The Invisible Hands» προβάλλεται την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 20.30 στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας. Η προβολή της ταινίας αποτελεί συνεργασία του Goethe-Institut Athen και του Ιδρύματος Schwarz στο πλαίσιο της έκθεσης «Ανατομία Πολιτικής Μελαγχολίας» που οργανώνεται από το Ιδρυμα Schwarz στο Ωδείο Αθηνών.


The Invisible Hands της Μαρίνας Γιώτη σε συν-σκηνοθεσία του Γιώργου Σαλαμέ | Με τους Αλαν Μπίσοπ, Αγια Χεμέντα, Σερίφ Ελ Μασρί, Αντχάμ Ζιντάν | Παραγωγή: Vertiginous σε συμπαραγωγή με την Haos Film | Με την υποστήριξη της documenta14 και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου | Η είσοδος είναι ελεύθερη.

The Invisible Hands 607