Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Interruption» του Γιώργου Ζώη ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι το «Interruption», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας στο Διαγωνιστικό Τμήμα του τμήματος Ορίζοντες.

To «Interruption» του Γιώργου Ζώη ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας

Οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους. Η παράσταση της «Ορέστειας» ξεκινάει. Ξαφνικά τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Στο κοινό επικρατεί αμηχανία. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών σηκώνονται από τις θέσεις τους και ανεβαίνουν στη σκηνή. Είναι ντυμένοι ομοιόμορφα και κρατάνε όπλα στα χέρια. Ο προβολέας του θεάτρου τούς φωτίζει με μια μικρή καθυστέρηση. Συστήνονται στο μικρόφωνο ως ο Χορός της τραγωδίας και προσκαλούν μέλη του κοινού να ανέβουν πάνω στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται από το σημείο όπου σταμάτησε με μια μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο...

Αυτή είναι η επίσημη υπόθεση του «Interruption», της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Γιώργου Ζώη, μιας συμπαραγωγή Ελλάδας (Pan Entertainment), Γαλλίας (ΕΖ Films) και Κροατίας (Nukleus Film) με την υποστήριξη του Ελληνικού, του Γαλλικού (CNC) και του Κροατικού (HAVC) Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ στην παραγωγή συμμετέχουν ακόμη η Nova, οι εταιρείες Marni Films, Prosenghisi Ltd, Homemade Films και SquaredSquare.

Διαβάστε ακόμη: Το «Interruption» (που ξέραμε ως «Stage Fright») του Γιώργου Ζώη στο Φεστιβάλ Βενετίας

interruption 607

Στην τρίτη του συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας μετά τα μικρού μήκους «Casus Belli» και «Τίτλοι Τέλους», ο Γιώργος Ζώης φτάνει με το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του τμήματος Ορίζοντες του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που ξεκινάει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το «Interruption» συμμετέχει και στην online πλατφόρμα «Sala Web», όπου επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβάλλονται ταυτόχρονα σε streaming για να τις παρακολουθήσετε από το σπίτι σας ταυτόχρονα με την πρεμιέρα τους στη Βενετία. Εκεί βρήκαμε και μια νέα φωτογραφία από το «Interruption» που μας αποκαλύπτει τον πρωταγωνιστή του φιλμ, Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Interruption 607

Το «Interruption» θα κάνει την πρεμιέρα του στη Βενετία στις 8 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: