Buzz

«Inside Llewyn Davis»: δείτε το trailer της νέας ταινίας των αδελφών Κοέν!

στα 10

Οι αδελφοί Κοέν κατασκευάζουν μία ακόμα υπόκωφη, κατάμαυρη κωμωδία, βασισμένη κατά πολύ στον θρυλικό μουσικό της φολκ των 60ς, Ντέιβ Βαν Ρονκ. Μόνο που τον ονομάζουν Λιούιν Ντέιβις, κι αυτή είναι η ιστορία του... Δείτε το trailer.

«Inside Llewyn Davis»: δείτε το trailer της νέας ταινίας των αδελφών Κοέν!

Οι Ιθαν και Τζόελ Κοέν δεν έχουν χάσει την ικανότητά τους να κατασκευάζουν...Dudes. Φαινομενικά losers του περιθωρίου, χαμένους τόσο στη ζωή όσο και μέσα στο μυαλό τους, οι οποίοι καταλήγουν με πινελιές κατάμαυρης κωμωδίας να έχουν τη δική τους ανυπέρβλητη γοητεία.

Βασισμένοι (αναμένει να δούμε κατά πόσο) στο βιβλίο «The Mayor of MacDougal Street», τη βιογραφία του Ντέιβ Βαν Ρονκ, του φολκ θρύλου στα καφέ του Village των 60ς, εκείνοι κατασκεύασαν τον Λιούιν Ντέιβις (τον ερμηνεύει ο Οσκαρ Αϊζακ) - έναν...φαινομενικά loser, αντιπαθή σε όλους, μουσικό που προσπαθεί να επιβιώσει στην Νέα Υόρκη, στη σχέση του με την Τζιν (κόντρα ρόλος επιτέλους ο κοφτερός σαρκασμός της μελαχρινής Κάρι Μάλιγκαν) και στην μουσική του καριέρα (όπου εμπλέκονται οι μάνατζερ φιγούρες των Τζον Γκούντμαν και Φ. Μάρεϊ Αμπραχαμ)

Στην ταινία παίζουν επίσης οι Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Γκάρετ Χέντλαντ και Ανταμ Ντράιβερ.

Ο Ντέιβ Βαν Ρονκ μπορεί να μην σας λέει πολλά ως όνομα. Στα καφέ του Βίλατζ στη Νέα Υόρκη του '60, όμως, ήταν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς. Ή μάλλον, ο δήμαρχος - «Ο Δήμαρχος της Οδού Μακ Ντούγκαλ» όπως ήταν και το παρατσούκλι του.

Μπλουζ, φολκ, γκόσπελ, ροκ, σουίνγκ, τζαζ της Νέας Ορλεάνης. Με μια κιθάρα και μια φυσαρμόνικα, οι εμφανίσεις του ξεκίνησαν το ακουστικό ρεύμα της φολκ μουσικής που απογειώθηκε στην επαναστατική δεκαετία του '60 κι έβγαλε προσωπικότητες όπως ο Μπομπ Ντίλαν και η Τζόνι Μίτσελ.

Οσοι έζησαν από κοντά αυτές τις εποχές μιλούν για μία πολυτάλαντη, γοητευτική προσωπικότητα. Πρώτα απ' όλα, η φυσική του παρουσία (ψηλός και επιβλητικός) δεν περνούσε απαρατήρητη, αλλά ήταν το χάρισμά του να ακινητοποιεί τα πλήθη με την αφήγηση των ιστοριών του (τόσο στα ίδια του τα τραγούδια, όσο και ενδιάμεσα συνομιλώντας με το κοινό) που τον είχαν μετατρέψει σε θρυλική φιγούρα του ανατολικού Βίλατζ.

Εκτός όμως από το μουσικό του ταλέντο ήταν γνωστός για την αριστερή πολιτική του δράση, τη συμμετοχή του σε fanzines επιστημονικής φαντασίας (η οποία αποτελούσε τη μεγάλη του αγάπη) και... τη μαγειρική του.

Το «Inside Llewyn Davis» είναι προγραμματισμένο να βγει μέσα στο 2013, αλλά δεν υπάρχει κάτι νεότερο για πότε ακριβώς. Ολες οι προβλέψεις μιλούν για πιθανή του πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το Μάιο, όπου οι Κοέν αποτελούν μόνιμους θαμώνες, ενώ μια μυστική προβολή θα γίνει πριν την απονομή των φετινών βραβείων Grammy για λίγους και εκλεκτούς.

Χαζέψτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

Δείτε το trailer του «Inside Llewyn Davis»: