Buzz

Indy Animation: «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» σε χειροποίητο stop motion

στα 10

Τα έξι πρώτα λεπτά του «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» ίσως είναι χωρίς αμφιβολία, έξι από τα πιο απολαυστικά λεπτά του σινεμά. Ακόμη κι αν τα σκηνικά είναι από χαρτόνι και πλαστικό. Κι ο Ιντιάνα Τζόουνς είναι κούκλα!

Indy Animation: «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» σε χειροποίητο stop motion

Animator, φαν της ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ και προφανώς άνθρωπος με μεγάλα αποθέματα υπομονής, ο Τζεφ Γκάργουντ, ξαναγύρισε τα πρώτα έξι λεπτά των «Κυνηγών της Χαμένης Κιβωτού» κατασκευάζοντας ο ίδιος όλα τα σετ και σπαταλώντας ατέλειωτες ώρες για κάθε δευτερόλεπτο τελειωμένου φιλμ.

Το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακό κι ένα από τα καλύτερα κομπλιμέντα που έχει κάνει οποιοσδήποτε στην ταινία του Σπίλμπεργκ, ένα φιλμ που έχει εμπνεύσει ουκ ολίγα ανάλογα ή ανάλογα εξωφρενικά tributes από δηλωμένους θαυμαστές.

Δείτε το βίντεο του Γκάργουντ και νομίζω θα συμφωνήσετε πως αν ο δημιουργός της είχε τον χρόνο και την υπομονή να γυρίσει ολόκληρη την ταινία με τον ίδιο τρόπο, το αποτέλεσμα θα ήταν κάτι που πιθανότατα θα άξιζε να δεις. Ακόμη και με αντίτιμο.

[Extra: [δείτε παράλληλα, τα πρωτότυπα έξι λεπτά των «Κυνηγών» και την βερσιόν του Γκάργουντ](https://youtubedoubler.com/?video1=r6taK92nFcY&start1=98&video2=eOhiTpMpVzQ&start2=20&authorName)]