Buzz

«Prospect»: Μια υπέροχη (μικρή) δόση επιστημονικής φαντασίας

στα 10

Η μικρού μήκους των Ζικ Ερλ και Κρίς Κάλντγουελ φρέσκια από την προβολή της στο SXSW, είναι τώρα διαθέσιμη online.

«Prospect»: Μια υπέροχη (μικρή) δόση επιστημονικής φαντασίας

Οπως έχουν αποδείξει ξανά και και ξανά μια σειρά από αποτυχημένα υποψήφια blockbuster, δεν είναι εύκολο να κάνεις μια εμπνευσμένη, ενδιαφέρουσα, φρέσκια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Δεν είναι μόνο το να σκεφτείς και να αφηγηθείς με καινούριο τρόπο μια ιστορία που έχει κάτι πρωτότυπο ή γοητευτικό να πει, μα και το επιπλέον εμπόδιο, πως το σινεμά της επιστημονικής φαντασίας μοιάζει να αντιμετωπίζει ένα επιπλέον εμπόδιο, αυτό του budget.

Ομως το «Prospect» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Kickstarter και τους ίδιους του δημιουργούς του, ανήκει στην κατηγορία εκείνη ταινιών επιστημονικής φαντασίας που ποντάρουν περισσότερο στις ιδέες και την ατμόσφαιρα και λιγότερο στα ειδικά εφέ και το θέαμα.

1

Τοποθετημένο σε έναν ξένο, δασώδη πλανήτη, το «Prospect» ακολουθεί ένα νεαρό κορίτσι και τον πατέρα του καθώς προσπαθούν να συλλέξουν όσο περισσότερο μπορούν από ένα πολύτιμο υλικό που βρίσκεται μόνο εκεί. Μόνο που ακόμη κι αν όλα μοιάζουν ήσυχα και γοητευτικά, βυθισμένα στην γαλήνη ενός αιώνιου δάσους, οι δυο τους σύντομα θα αντιληφθούν ότι δεν είναι μόνοι.

1

Δείτε ολόκληρο το φιλμ πιο κάτω, κι αν κεντρίσει το ενδιαφέρον σας με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και σε εμάς, δείτε επίσης την πρώτη μικρού μήκους των Ερλ και Κάλντγουελ «In the Pines»,που κινείται στο ίδιο ύφος και στο είδος της δικής τους σκεπτόμενης επιστημονικής φαντασίας.

1

Δείτε ακόμη: