Buzz

«In My Room»: Η νέα ταινία της Ματί Ντιοπ, μετά το «Atlantique», προβάλλεται στο Mubi μετά την πρεμιέρα στη Βενετία

στα 10

Στη σειρά μικρού μήκους αναθέσεων της Miu Miu, η Ματί Ντιοπ παρουσιάζει μια ταινία ευαίσθητη, με ηρωίδα... τις αναμνήσεις της γιαγιάς της.

«In My Room»: Η νέα ταινία της Ματί Ντιοπ, μετά το «Atlantique», προβάλλεται στο Mubi μετά την πρεμιέρα στη Βενετία

Μετά την πρεμιέρα και τη διάκριση του «Atlantique» στο περσινό Φεστιβάλ Καννών, πρώτη συμμετοχή από μαύρη γυναίκα σκηνοθέτη, η νεαρή, ορμητική Γαλλίδα, με καταγωγή από τη Σενεγάλη, ηθοποιός και, πια, αναγνωρισμένη σκηνοθέτης, μπήκε αυτόματα στη λίστα των δημιουργών των οποίων κάθε επόμενο βήμα θα συζητηθεί. Και ήρθε και συζητήθηκε.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Atlantique»

Το «In My Room» είναι η νέα ταινία της Ματί Ντιοπ, μικρού μήκους, διάρκειας 20 λεπτών - το φιλμ προβλήθηκε πριν δυο μέρες στο Φεστιβάλ Βενετίας, στην ενότητα «Women's Tales», μια σειρά αναθέσεων από τον οίκο μόδας Miu Miu, τμήμα που μετρά ήδη εννέα χρόνια και για το οποίο έχουν σκηνοθετήσει στο παρελθόν ταινίες οι Λουκρεσία Μαρτέλ, Χάιφα Αλ-Μανσούρ, Ανιές Βαρντά, Εϊβα ΝτιΒερνέ, Ναόμι Καουάσε και Λιν Ράμσεϊ, μεταξύ άλλων.

in my room 607

Η Ματί Ντιοπ έγραψε και γύρισε το «In My Room» στη διάρκεια της καραντίνας της, στο Παρίσι: «Οταν η Miu Miu μου πρότεινε να κάνω μια ταινία για το "Women's Tales", στην καρδιά της υγειονομικής κρίσης, μου φάνηκε ότι θα ήταν μια λεπτεπίλεπτη άσκηση αλλά και μια πρόκληση που θα μ' έφερνε αντιμέτωπη με τα βασικά ερωτήματα της δουλειάς μου ως σκηνοθέτη,» λέει η Ντιοπ. «Τι ιστορία μπορώ ν' αφηγηθώ, τώρα, με τα ελάχιστα μέσα, μόνη στο στούντιό μου, που ν' αντηχεί όσα βιώνει σήμερα ο κόσμος αλλά, μαζί, να είναι και προσωπική;» Το αποτέλεσμα είναι ένα φιλμ που ταξιδεύει τους θεατές στην αιχμηρή ιστορία μιας γυναίκας στη δύση της ζωής της, μέσα από ηχογραφήσεις της γιαγιάς της σκηνοθέτη που έχει, πια, φύγει. «Τα σαλόνια μεταμορφώνονται σε σκηνές, όπου η ζωή γίνεται παράσταση. Τα παράθυρα ανοίγουν δρόμους στις ζωές των άλλων,» λέει η Ντιοπ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπονγκ Τζουν-χο αναφέρει τους 20 σκηνοθέτες που πιστεύει πως θα πλάσουν το μέλλον του σινεμά

Το «In My Room» είναι διαθέσιμο ήδη στο MUBI (μπορείτε να το δείτε εδώ, εάν είστε μέλη, ή να δοκιμάσετε τη δωρεάν 7ήμερη εγγραφή), μαζί με όλες τις ταινίες που συνιστούν το «Women's Tales», είκοσι στον αριθμό, που ανέβηκαν κι αυτές στην πλατφόρμα. Μια μικρή γεύση στο τρέιλερ του «In My Room», παρακάτω: