Buzz

In-Edit Athens Edition 2017: Πάμε για live μουσικό σινεμά στη Στέγη

στα 10

Από τις 4 μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου, το «In Edit» επιστρέφει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για τέσσερις μέρες γεμάτες μουσική.

Flix Team
In-Edit Athens Edition 2017: Πάμε για live μουσικό σινεμά στη Στέγη

Από τους Public Image Ltd. μέχρι τους Sepultura και από την κουλτούρα του πανκ στην άγνωστη ιστορία ενός θρύλου της τζαζ, το φετινό IN-Edit της Αθήνας ξεκινάει στις 4 Νοεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και για τέσσερις μέρες υπόσχεται volume στο on και δυνατές... εντάσεις.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τα εισιτήρια, τις προσφορές και τις ζωντανές εμφανίσεις στο επίσημο site του ΙΝ-EDIT και το site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

In Edit 2017

Στις 3 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ ξεκινάει στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια), εκεί όπου ο Τζέιμς Λαβέλ, από τους σημαντικούς εκπροσώπους της τριπ χοπ σκηνής θα παίξει μουσική, αφού το πρόγραμμα ανοίξουν πρώτα, λίγο μετά τις 22:00 το Street Outdoors Soundsystem (GR), DJ crew αποτελούμενο από τους Ελληνες Jiles John, Jose Amba & Polatof, με επιλογές που απλώνονται από τη σύγχρονη house μέχρι σπάνια disco tracks.

Στις 4 Νοεμβρίου ο Pepper 96.6 θα ντύσει μουσικά το πάρτι έναρξης του IN-EDIT στο ισόγειο της Στέγης από τις 22:00 ως τη 01:00, ενώ την ίδια μέρα και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα εκπέμπει ζωντανά από τις 18:00 ως τις 22:00.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, το IN-EDIT υποδέχεται τον Μαρκ Ρίντερ ο οποίος συναντά στην Εφημερίδα (Σίνα και Βησσαρίωνος, Πανεπιστήμιο) τον Στέφανο Τσιτσόπουλο σε ένα dj set με βερολινέζικες επιρροές, ενώ τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ο Ρίντερ θα βρεθεί στη Στέγη για να συνομιλήσει με το κοινό μετά την προβολή του «B-Movie: Lust and Sound in West Berlin 1979-1989».

Την τελευταία του ημέρα, το IN-EDIT υποδέχεται έναν βετεράνο της πανκ σκηνής. Ο Ντον Λετς έρχεται στην Αθήνα με όλες του τις ιδιότητες: σκηνοθέτης, μουσικός και dj για να μιλήσει με το κοινό του IN-EDIT μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του «Punk:Attitude», ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στο Μπελ Ρέυ (Φαλήρου 88, Κουκάκι) για το closing party του IN-EDIT Athens Edition 2017.


IN EDIT 2017 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου | Κεντρική Σκηνή

The Public Image is Rotten 607

18:00 | The Public Image Is Rotten του Τάμπερτ Φίιλερ (2017, 105') | O Τζον Λίντον, γνωστός ως Τζόνι Ρότεν, θυμάται, φιλοσοφεί, αφηγείται, σχολιάζει, διαμαρτύρεται και αναπολεί την εποχή που ακολούθησε τη διάλυση των Sex Pistols. Η ιστορία και η εποχή των Public Image Ltd., σε μία απολαυστική αφήγηση του ιδρυτή της. Προσδεθείτε!

one more time with feeling 607

20:15 | One More Time with Feeling του Αντριου Ντόμινικ (2016, 112') | Μία σπουδή στο ερμηνευτικό ταλέντο του Νικ Κέιβ, καταγράφει την περίοδο της δημιουργίας του Skeleton Tree, του δέκατου έκτου δίσκου των Nick Cave & the Bad Seeds, το οποίο δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε στο πλαίσιο της προσωπικής τραγωδίας του Κέιβ μετά το θάνατο του γιου του.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου | Μικρή Σκηνή

gimme danger 607

17:30 | Gimme Danger του Τζιμ Τζάρμους (2016, 108') | Ο Τζιμ Τζάρμους συναντά τους Στουτζες σε ένα ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει με επιμέλεια το πλαίσιο της πιο εκκεντρικής μπάντας στην ιστορία του ροκ εν ρολ. Ενα ντοκιμαντέρ από ένα θαυμαστή και φίλο του Ιγκι Ποπ που καταγράφει ολόκληρη την ιστορία του συγκροτήματος που σήμερα θεωρείται «μύθος» αλλά στην εποχή του αντιμετωπίστηκε σαν αποτυχία.

The Man from Mo' Wax 607

19:45 | The Man from Mo' Wax του Μάθιου Τζόουνς (2016, 90') | Ενα ντοκιμαντέρ για έναν Dj που αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την μουσική βιομηχανία: τον James Lavelle. Γυρισμένο κατά τη διάρκεια τριών δεκαετιών γεμάτων αλλαγές και μετατοπίσεις, όπου τα τρελά όνειρα ενός νεαρού αγοριού έρχονται σε σύγκρουση με τις φιλίες του, σε μία προσπάθεια κατάκτησης του μουσικού στερεώματος. | Ακολουθεί συζήτηση με τον Τζέιμ Λαβέλ.

Raving Iran 607

22:15 | Raving Iran της Σουζάνε Ρεγκίνα Μέρες (2016, 85') | Ο παραλογισμός της προσπάθειας να κάνεις house μουσική στο ισλαμικό Ιραν. Ο Amoosh και ο Arash ξεκινούν το γεμάτο ενθουσιασμό ταξίδι τους από τη μία μουσική σκηνή στην άλλη, ένα ταξίδι που μοιάζει να ξεπερνάει ακόμη και τις πιο ακραίες οργουελικές ιστορίες. Όταν το ελβετικό Street Parade festival τους προσκαλεί να παίξουν στη διάρκειά του, τον αρχικό ενθουσιασμό διαδέχεται η ανησυχία. Φεύγουμε;


Κυριακή 5 Νοεμβρίου | Κεντρική Σκηνή

Landfill Harmonic 607

17:00 Landfill Harmonic των Μπραντ Ολγκουντ και Γκρέιαμ Τάουνσλι (2015, 84') | Το ντοκιμαντέρ αυτό ακολουθεί την ορχήστρα της Cateura, μίας μικρής πόλης της Παραγουάης. Η ορχήστρα αυτή έχει μία μικρή ιδιαιτερότητα: τα όργανα που χρησιμοποιεί είναι φτιαγμένα από σκουπίδια. Όταν η ιστορία της γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο, η ορχήστρα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Υπό την καθοδήγηση του ιδεαλιστή μαέστρου Favio Chavez οι μικροί μουσικοί βρίσκονται στον παράξενο κόσμο των μεγάλων συναυλιών και των μεγάλων ακροατηρίων. Όταν όμως μία φυσική καταστροφή χτυπάει την Παραγουάη, ο Favio πρέπει να βρει ένα τρόπο να προφυλάξει την ορχήστρα και ταυτόχρονα να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία για την μικρή τους πόλη. Μία ωδή για τη δύναμη της μουσικής και του ανθρώπου.

The Beatles Eight Day a Week 607

18:45 | The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years του Ρον Χάουαρντ (2016, 97') | Yπάρχει κάτι καινούργιο να ειπωθεί για τη μεγαλύτερη μπάντα όλων των εποχών; Ακόμα κι αν καταλήξετε στο «όχι», σας προκαλούμε: προσπαθήστε να παρακολουθήσετε αυτό το ντοκιμαντέρ του Ρον Χάουαρντ με πλούσιο αρχειακό υλικό από τις περιοδείες των Σκαθαριών, χωρίς ένα διάπλατο χαμόγελο να φωτίζει τα πρόσωπά σας. We love them. Yeah yeah yeah.

Placebo Alt Russia

21:30 | Placebo: Alt.Russia του Τσάρλι Τάργκετ-Ανταμς (2016, 71΄) | Συμπληρώνοντας 20 χρόνια από το ξεκίνημά τους, οι Placebo κάνουν μία περιοδεία σε όλη τη Ρωσία, και βρίσκονται απέναντι σε μία αντισυμβατική κουλτούρα που ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια της μουσικής. Οι Placebo μας οδηγούν σε έναν κόσμο που επιμένει να δημιουργεί. Eνα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ, που ακολουθεί το ταξίδι του συγκροτήματος, κατά μήκος 10 ρωσικών πόλεων.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου | Μικρή Σκηνή

Bill Evans Time Rememered

18:00 | Bill Evans: Time Remembered του Μπρους Σπίγκελ (2016, 84΄) | Ανάμεσα στους κορυφαίους πιανίστες της τζαζ μουσικής, λίγοι παραμένουν μέχρι σήμερα τόσο επιδραστικοί όσο ο Μπιλ Εβανς. Η εμφάνισή του, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, εισήγαγε μία νέα διάσταση στη τζαζ μουσική, που θα καθήλωνε εξίσου τους μουσικούς και τους ακροατές. Μέσα από συνεντεύξεις φίλων και συνεργατών του, το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζει μία μουσική πορεία και μία ζωή γεμάτες λάμψη, τραγωδία, πρωτοπορία που άφησαν ανεξίτηλο ίχνος στη μουσική.

I Called Him Morgan 607

20:00 | I Called Him Morgan του Κάσπερ Κόλιν (92΄) | Μια χιονισμένη βραδιά του Φεβρουαρίου του 1972, ο διάσημος μουσικός της τζαζ Λι Μόργκαν έπεσε νεκρός από το όπλο της συζύγου του, Έλεν, την ώρα που έπαιζε σ’ ένα κλαμπ της Νέας Υόρκης. Ο φόνος σόκαρε σύσσωμη την τζαζ κοινότητα και η ανάμνηση του συμβάντος στοιχειώνει ακόμη όσους ήξεραν τους Μόργκαν. Αυτό το ατμοσφαρικό, ασυνήθιστο μουσικό ντοκιμαντέρ είναι ένας φόρος αγάπης σε δύο μοναδικές προσωπικότητες και στη μουσική που τους έφερε κοντά. Μια ταινία για την αγάπη, την τζαζ και την Αμερική.

Sepultura Endurance

22:00 | Sepultura Endurance του Οτάβιο Τζουλιάνο (2017, 100΄) | Οι Σεπουλτουρα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία ονόματα της χέβι μέταλ μουσικής και ίσως το πιο σημαντικό χέβι μέταλ συγκρότημα της δεκαετίας του ’90. Κάνοντας περιοδείες για περίπου 30 χρόνια, δημιουργώντας ένα ασύγκριτο προσωπικό στυλ και επηρεάζοντας γενιές μουσικών και συγκροτημάτων, αυτοί οι Βραζιλιάνοι απέδειξαν ότι δεν αστειεύονται. Αυτή είναι η ιστορία των Σεπουλτούρα, που ξεκίνησαν από τη Βραζιλία για να κατακτήσουν τον κόσμο.


Δευτέρα 6 Νοεμβρίου | Κεντρική Σκηνή

one more time with feeling 607

19:00 | One More Time with Feeling του Αντριου Ντόμινικ (2016, 112')

Μία σπουδή στο ερμηνευτικό ταλέντο του Νικ Κέιβ, καταγράφει την περίοδο της δημιουργίας του Skeleton Tree, του δέκατου έκτου δίσκου των Nick Cave & the Bad Seeds, το οποίο δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε στο πλαίσιο της προσωπικής τραγωδίας του Κέιβ μετά το θάνατο του γιου του.

Eagles of Death Metal

21:30 | Eagles of Death Metal: Nos Amis του Κόλιν Χανκς (2017, 84΄) | Η συναυλία των Eagles of Death Metal στις 13 Νοεμβρίου 2015, στο Bataclan, στο Παρίσι, διακόπηκε βίαια. Τα μέλη της μπάντας, θυμούνται τα τραγικά γεγονότα ενώ ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο Παρίσι για να ολοκληρώσουν τη συναυλία, τόσο για τους θαυμαστές τους όσο και για τους ίδιους.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου | Μικρή Σκηνή

Charles Bradley 607

17:30 | Charles Bradley: Soul of America του Πουλ Μπρίεν (2012, 75΄) | Με αφετηρία τα 62α γενέθλιά του, το συγκινητικό αυτό ντοκιμαντέρ, καταγράφει το σπουδαίο ταξίδι του τραγουδιστή Charles Bradley κατά τη διάρκεια των συναρπαστικών και καθοριστικών μηνών μέχρι την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου «No Time for Dreaming». Μία συγκινητική ιστορία για έναν σπουδαίο ερμηνευτή, που περίμενε 48 ολόκληρα χρόνια για να δει τα όνειρά του να πραγματοποιούνται.

Lust and sound

19:15 | B-Movie: Lust & Sound in West Berlin» των Γιοργκ Α. Χόπε, Κλάους Μεκ, Χάικο Λάνγκε (2015. 92') | Μουσική, τέχνη και χάος στο δυτικό Βερολίνο της δεκαετίας του '80. Η περίκλειστη πόλη είναι ιδανικό έδαφος για την ανάδειξη μίας μοναδικής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ποπ υπο-κουλτούρας. Ένα ιλιγγιώδες κολάζ με ανέκδοτο υλικό από μία ξέφρενα δημιουργική δεκαετία, που ξεκίνησε με πανκ και κατέληξε στο πρώτο Love Parade, μίας πόλης που οι μέρες είναι μικρές και οι νύχτες ατελείωτες.

Yallah!

21:30 | Yallah! Undergound (85΄) | Yallah! στα αραβικά σημαίνει Πάμε! και το ντοκιμαντέρ αυτό ακολουθεί μερικούς από τους πιο σημαντικούς και πρωτοπόρους αντιπροσώπους της εναλλακτικής αραβικής κουλτούρας από το 2009 μέχρι το 2013, καταγράφοντας τη δουλειά τους, τα όνειρά τους και τους φόβους τους, στις σύγχρονες αραβικές κοινωνίες. Σε ένα σημείο του κόσμου γεμάτο ένταση, οι νέοι καλλιτέχνες, προσπαθούν εδώ και χρόνια να εκφραστούν ελεύθερα και να προωθήσουν απελευθερωμένες αντιλήψεις για τις κοινωνίες στις οποίες ζουν. | Ακολουθεί live performance


Τρίτη 7 Νοεμβρίου | Κεντρική Σκηνή

gimme danger 607

19:00 | Gimme Danger του Τζιμ Τζάρμους (2016, 108') | Ο Τζιμ Τζάρμους συναντά τους Στουτζες σε ένα ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει με επιμέλεια το πλαίσιο της πιο εκκεντρικής μπάντας στην ιστορία του ροκ εν ρολ. Ενα ντοκιμαντέρ από ένα θαυμαστή και φίλο του Ιγκι Ποπ που καταγράφει ολόκληρη την ιστορία του συγκροτήματος που σήμερα θεωρείται «μύθος» αλλά στην εποχή του αντιμετωπίστηκε σαν αποτυχία.

rolling stones ole ole ole 607

21:15 | The Rolling Stones Olé, Olé, Olé!: A Trip Across Latin America του Πολ Ντουγκντέιλ (2016, 105΄) | Το 2016 οι Rolling Stones, στα πλαίσια της περιοδείας τους, επισκέφθηκαν 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις 9 από αυτές για πολλοστή φορά, την δέκατη και τελευταία, για πρώτη. Η ταινία αυτή παρουσιάζει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των ζωντανών τους εμφανίσεων σε καθεμία από τις πόλεις, τις ιλιγγιώδεις προετοιμασίες και τα παρασκήνια στη διάρκεια του ταξιδιού με αποκορύφωμα το ιστορικό κλείσιμο της περιοδείας τους στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, όπου έγιναν η πρώτη ροκ μπάντα που έπαιξε ζωντανά σε ένα κοινό 1.200.000 θεατών.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου | Μικρή Σκηνή

The Public Image is Rotten 607

17:30 | The Public Image Is Rotten του Τάμπερτ Φίιλερ (2017, 105') | O Τζον Λίντον, γνωστός ως Τζόνι Ρότεν, θυμάται, φιλοσοφεί, αφηγείται, σχολιάζει, διαμαρτύρεται και αναπολεί την εποχή που ακολούθησε τη διάλυση των Sex Pistols. Η ιστορία και η εποχή των Public Image Ltd., σε μία απολαυστική αφήγηση του ιδρυτή της. Προσδεθείτε!

Punk Attitude

19:30 | Punk: Attitude (2005, 90΄) | Ο Ντον Λετς, βετεράνος της Λονδρέζικης πανκ σκηνής, ανθολογεί την πανκ σκηνή της δεκαετίας του ’70 από την Νέα Υόρκη και το Ντιτρόιτ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την επιρροή της στη σύγχρονη μουσική. Δεκάδες μουσικοί και καλλιτέχνες περνάνε μπροστά από την κάμερα για να προσθέσουν το δικό τους κομμάτι στο ατελείωτο παζλ. | Ακολουθεί συζήτηση με τον Ντον Λετς.

The Man from Mo' Wax 607

21:45 | The Man from Mo' Wax του Μάθιου Τζόουνς (2016, 90') | Ενα ντοκιμαντέρ για έναν Dj που αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την μουσική βιομηχανία: τον James Lavelle. Γυρισμένο κατά τη διάρκεια τριών δεκαετιών γεμάτων αλλαγές και μετατοπίσεις, όπου τα τρελά όνειρα ενός νεαρού αγοριού έρχονται σε σύγκρουση με τις φιλίες του, σε μία προσπάθεια κατάκτησης του μουσικού στερεώματος. | Ακολουθεί συζήτηση με τον Τζέιμ Λαβέλ.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τα εισιτήρια, τις προσφορές και τις ζωντανές εμφανίσεις στο επίσημο site του ΙΝ-EDIT και το site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Poster IN edit 2017