Buzz

Το IMDB κλείνει τα 25 και αυτές είναι οι 25 ταινίες που αγάπησαν πιο πολύ οι χρήστες του ανά χρονιά

στα 10

H μεγάλύτερη βάση κινηματογραφικών δεδομένων στον κόσμο γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας της. Και δημοσιεύει τις ταινίες που κάθε χρονιά ανέδειξαν οι περισσότεροι από 250 εκατομμύρια χρήστες τους σε όλον τον κόσμο.

Το IMDB κλείνει τα 25 και αυτές είναι οι 25 ταινίες που αγάπησαν πιο πολύ οι χρήστες του ανά χρονιά

Η λίστα δεν κρύβει πολλές εκπλήξεις - εκτός από την λατρεία του κόσμου για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τον Κρίστοφερ Νόλαν, τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», με μοναδικά outsiders τους «Αθικτους» από την Γαλλία και το «Into the Wild» που ανακηρύχθηκε ως η αγαπημένη ταινία των χρηστών του IMDB για το 2007 κόντρα σε κάθε πρόβλεψη.

Οπως εξηγεί ο ιδρυτής του IMDB, αναζητώντας τι ενώνει αυτές τις 25 ταινίες: «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, το κοινό μεταξύ τους είναι ότι όλες είναι υπέροχες ταινίες. Αυτή είναι μια υπέροχη λίστα. Αντανακλά τις ψήφους 250 εκατομμυρίων χρηστών του IMDB που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο».

*Δείτε τη λίστα παρακάτω και διαφωνήστε, συμφωνήστε, ψηφίστε... *

IMDB 25

Για την ιστορία, η ταινία με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε αυτά τα 25 χρόνια είναι το «The Shawshank Redemption» του Φρανκ Ντάραμποντ, μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες ολόκληρης της Αμερικής και ένα σύγχρονο classic που χρόνο με το χρόνο κερδίζει νέους φανατικούς θαυμαστές.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: IMDB