Buzz

«I'm not your friend»: νέο, σιωπηλό, απειλητικό trailer για το «Zero Dark Thirty»!

στα 10

To «Zero Dark Thirty», η νέα ταινία της οσκαρικής Κάθριν Μπίγκελοου για την αληθινή ιστορία της καταδίωξης του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής, έχει δεύτερο trailer. Και θα σας κόψει την ανάσα με όσα ... δε δείχνει.

«I'm not your friend»: νέο, σιωπηλό, απειλητικό trailer για το «Zero Dark Thirty»!
Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι στο ρόλο του αρχηγού της CIA, Λίον Πανέτα

Ενώ το πρώτο trailer ακολουθούσε τη γραμμή action εντυπωσιασμού, το δεύτερο που μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εντείνει το σασπένς με πιο υποβλητικούς τόνους. Η αδιόρατη απειλή για το τι θα συμβεί, είναι πολύ πιο ανατριχιαστική από την ίδια τη δράση. Και η Κάθριν Μπίγκελοου (που με αυτό τον τρόπο έχτισε την ανατριχιαστική της αφήγηση στο «The Hurt Locker» κερδίζοντας κοινό, κριτικούς και Οσκαρ) μοιάζει να το ξέρει αυτό πολύ καλά.

Οσο για το ίδιο το trailer δεν μας δείχνει πολλά περισσότερα για τη δράση της ταινίας. Τι γνωρίζουμε ως τώρα; Πρώτα από όλα την αποκωδικοποίηση του τίτλους: το «Zero Dark Thirty» σημαίνει στην στρατιωτική jargon, τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που η ομάδα των navy seals προσγειώθηκε στην περιοχή που βρισκόταν το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν ο οποίος σκοτώθηκε λίγο μετά τη μία το βράδυ στις 2 Μαΐου του 2011.

Δεύτερον, το καστ. Το φιλμ έχει περισσότερους από εκατό ομιλούντες ρόλους και μια σειρά από χαρακτήρες σε θέσεις που διατρέχουν όλη τη δομή των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών. Εκτός από τους ζόελ Ετζερτον, Τζέσικα Τσαστέιν, Μαρκ Στρονγκ, Κάλι Tσάντλερ, Νας Ετζερτον από το νέο trailer με χαρά συναντάμε τον Τζέιμς Γκαντολφίνι (στην τρίτη του εμφάνιση φέτος μετά τα «Not Fade Away» και «Killing Them Softly»).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γκαντολφίνι παίζει τον αρχηγό της CIA, Λίον Πανέτα, ο οποίος συντόνιζε την έρευνα για τη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι ο Γκαντολφίνι δεν εμφανίζεται καν στις λίστες των ονομάτων στην καταχώριση της ταινίας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει πολύ λίγο χρόνο στην οθόνη ή ότι η Μπίγκελοου ακόμα κρατά κλειστά τα χαρτιά της;

Πάντως για το εξαιρετικό trailer ευθύνεται ένας καινούργιος συνεργάτης στην ταινία. Ο μοντέρ Γουίλιαμ Γκόλντμπεργκ (ο οποίος έχει δουλέψει με τον Μάικλ Μαν στο «Insider» και με τον Μπεν Αφλεκ στο «Argo») ανέλαβε το post production του «Zero Dark Thirty» κι αυτό λέει πολλά: η προσέγγιση της Μπίγκελου θα μοιάζει με τα στιβαρά πολιτικά δράματα των 70ς.

Μία ακόμα πληροφορία είναι ότι η πρεμιέρα της ταινίας μεταφέρθηκε τον Δεκέμβριο, καθώς δε θέλει να εμπλακεί με τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Δείτε το trailer και πέστε μας τη γνώμη σας.

Διαβάστε περισσότερα για το «Zero Dark Thirty» και δείτε το πρώτο trailer εδώ.