Buzz

«Il y a quelqu'un?» Τρέιλερ για το «Tom at the Farm» του Ξαβιέ Ντολάν

στα 10

Είναι με διάφορα η καλύτερη ταινία του enfant terrible του καναδέζικου σινεμά. Κι μόλις απέκτησε ένα υπέροχο τρέιλερ.

«Il y a quelqu'un?» Τρέιλερ για το «Tom at the Farm» του Ξαβιέ Ντολάν

Βασισμένο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μισέλ Μαρκ Μπουσάρντ, το «Tom at the Farm» είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους του Ξαβιέ Ντολάν και με διαφορά η καλύτερή του. Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός νεαρού άντρα που φτάνει στην επαρχία του Καναδά στο πατρικό του φίλου του που είναι τώρα νεκρός για να επισκεφθεί την μητέρα του και τον αδελφό του, που δεν γνώριζαν τίποτα για την σχέση τους.

Αυτό που θα περίμενε κανείς να είναι μια μάλλον άβολη συνάντηση, θα εξελιχθεί στην πορεία σε κάτι σαν ένα αγωνιώδες θρίλερ γεμάτο ψυχοσεξουαλικούς τόνους και μια υπέροχη ατμόσφαιρα αγωνιάς που σε κρατά από την αρχή ως το τέλος δέσμιό της.

2

Ο Ντολάν δείχνει με το «Tom at the Farm» να ωριμάζει τόσο σαν σκηνοθέτης όσο και σαν ερμηνευτής καθώς αυτή, δεν είναι απλά η καλύτερη ταινία του (καθώς αυτό μεταξύ μας δεν σημαίνει και πολλά), αλλά μια εξαιρετική ταινία από κάθε άποψη.

Το τρέιλερ της επικεντρώνεται κυρίως στο ξεκίνημα της, ποντάρει στη μουσική (αν και εδώ είναι σαφώς λιγότερη απ ότι σε άλλες ταινίες του) και ακόμη κι αν δείχνει ότι το φιλμ είναι λίγο πιο πρόθυμο να εντυπωσιάσει απ΄ότι (ευτυχώς) είναι στ΄αλήθεια, πετυχαίνει να αποδώσει κάτι από την ηλεκτρισμένη έντασή του.



Διαβάστε ακόμη