Buzz

«If Beale Street Could Talk»: Το τρέιλερ της νέας ταινίας του Μπάρι Τζένκινς αποκαλύπτει ένα ακόμα κομψοτέχνημα

στα 10

Μετά τον θρίαμβο του «Moonlight», o Μπάρι Τζένκινς επιστρέφει διασκευάζοντας το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Μπάλντουιν.

«If Beale Street Could Talk»: Το τρέιλερ της νέας ταινίας του Μπάρι Τζένκινς αποκαλύπτει ένα ακόμα κομψοτέχνημα

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Μπάρι Τζένκινς κέρδισε με το «Moonlight» τις καρδιές μας, τα Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Διασκευασμένου Σεναρίου (αλλά και δεκάδες ακόμα βραβεία), και –κυρίως– μια θέση ανάμεσα στους πιο συναρπαστικούς σύγχρονους Αμερικανούς σκηνοθέτες. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που όλοι περιμένουν με περιέργεια και ανυπομονησία το επόμενό του βήμα.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Μπάλντουιν που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1974, το νέο του φιλμ με τίτλο «If Beale Street Could Talk» αφηγείται την ιστορία της Τις και του Φόνι, ενός νεαρού ζευγαριού που χωρίζεται βίαια όταν ο Φόνι κατηγορείται άδικα για βιασμό και φυλακίζεται. Καθώς η Τις ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος στο παιδί τους, ξεκινά έναν αγώνα δρόμου, με τη βοήθεια της οικογένειάς της και του δικηγόρου της, προκειμένου να βρει τα στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητά του.

Διαβάστε ακόμα: O Ρούπερτ Εβερετ είναι ο Οσκαρ Ουάιλντ. Πρώτο τρέιλερ για το «The Happy Prince»

If Beale Street Could Talk 607

If Beale Street Could Talk 607

Τη σεναριακή διασκευή υπογράφει ο ίδιος ο Τζένκινς, ο οποίος ανανεώνει εδώ και τη συνεργασία του με τους βασικούς συντελεστές του «Moonlight», ανάμεσά τους ο διευθυντής φωτογραφίας Τζέιμς Λάξτον και ο συνθέτης Νίκολας Μπρίτελ.

Το πανέμορφο πρώτο τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε μόλις και μπορεί να μην αποκαλύπτει και πολλά στοιχεία για την παραπάνω υπόθεση, μας προδιαθέτει ωστόσο για ένα ακόμα κομψοτέχνημα εξαίσιας ατμόσφαιρας, οδυνηρής προσμονής, υπόκωφης έντασης και ανομολόγητων συναισθημάτων – όλα όσα θα περιμέναμε, δηλαδή, από τον δημιουργό του «Moonlight».

If Beale Street Could Talk 607

If Beale Street Could Talk 607

Ο Στέφαν Τζέιμς και η Κίκι Λέιν υποδύονται τους δύο εραστές, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Κόλμαν Ντομίνγκο, Τεγιόνα Πάρις, Μάικλ Μπιτς, Ντέιβ Φράνκο, Ντιέγκο Λούνα, Πέδρο Πασκάλ, Εντ Σκράιν, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι και Ρετζίνα Κινγκ.

Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο τον προσεχή Σεπτέμβριο, πριν ανοίξει στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Νοεμβρίου. Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα, με αφορμή την επέτειο από τη γέννηση του Τζέιμς Μπάλντουιν, το 1924.


Διαβάστε ακόμα