Buzz

Ο Ιντρις Ελμπα σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη δική του «Παναγία των Παρισίων»

στα 10

Ο Ελμπα θα τα κάνει (σχεδόν) όλα μόνος του στη νέα διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Βίκτωρ Ουγκώ που σχεδιάζει για λογαριασμό του Netflix.

Ο Ιντρις Ελμπα σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη δική του «Παναγία των Παρισίων»

Μία σύγχρονη ανάγνωση της κλασικής ιστορίας της «Παναγίας των Παρισίων» του Βίκτωρ Ουγκώ έχει στα σκαριά ο Ιντρις Ελμπα, ο οποίος μάλιστα θα αναλάβει πολλαπλά καθήκοντα στο εν λόγω πρότζεκτ που σχεδιάζει για λογαριασμό του Netflix.

Ο Ελμπα θα πρωταγωνιστεί, θα σκηνοθετεί, θα κάνει την παραγωγή, αλλά και την παραγωγή της μουσικής για την ταινία, η οποία θα αφηγηθεί εκ νέου και, υποψιαζόμαστε, πειραγμένα την ιστορία του Κουασιμόδου και της Εσμεράλδα, η οποία αυτή τη φορά θα εκτυλίσσεται στο σήμερα. Το σενάριο έχει αναλάβει ο Μάικλ Μίτνικ, υπεύθυνος για τον «Φύλακα της Μνήμης», το τηλεοπτικό «Vinyl», το «The Current War», αλλά και για το επερχόμενο «The American» του Κάρι Φουκουνάγκα.

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2018: Αγαπητέ Ιντρις Ελμπα, μετά το «Yardie» δεν χρειάζεται να ξανασκηνοθετήσεις

Idris Elba 607

Ομολογουμένως, δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα με τις σκηνοθετικές απόπειρες ηθοποιών, που πολύ συχνά αποδεικνύονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Ομως το ντεμπούτο του Ελμπα σίγουρα δεν αποτελεί μια τέτοια περίπτωση: Το «Yardie», που προβλήθηκε στα φεστιβάλ Σάντανς και Βερολίνου, δεν έγινε δεκτό ακριβώς με ενθουσιασμό (μάλλον δεν θα έβρισκε καν θέση στα εν λόγω φεστιβάλ, αν δεν κουβαλούσε την υπογραφή του Ελμπα) και σίγουρα δεν μας έπεισε για τις σκηνοθετικές του ικανότητες.

Κάτι που εύλογα μας κάνει να βλέπουμε με δυσπιστία την πρόθεσή του να καταπιαστεί με κάτι τόσο φιλόδοξο, το οποίο μάλιστα έχει τη σφραγίδα του κλασικού και δεκάδες άλλες μεταφορές πίσω του. Οσο για το Netflix, έχει δημιουργήσει ένα μάλλον κακό ιστορικό με τις πιο πρόσφατες, μετριότατες πρωτότυπες «κινηματογραφικές» παραγωγές του (βλέπε «Mute»), πάρα τις ενίοτε ελπιδοφόρες σκηνοθετικές υπογραφές. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, έχουμε περιέργεια για το αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη