Buzz

Ο Ιαν ΜακΚέλεν είναι ενάντια στο Brexit

στα 10

Ο Βρετανός ηθοποιός τάσσεται στο πλευρό πολλών συναδέλφων του, υπέρ της παραμονής της χώρας του στην Ευρώπη, θίγοντας ακόμα μια σημαντική παράμετρο.

Ο Ιαν ΜακΚέλεν είναι ενάντια στο Brexit

Δύο περίπου εβδομάδες απομένουν μέχρι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, με το οποίο οι Βρετανοί πολίτες θα ψηφίσουν για να επιλέξουν το αν η χώρα τους θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή όχι, και άλλος ένας σημαντικός εκπρόσωπος του καλλιτεχνικού κόσμου της Αγγλίας τάσσεται υπέρ της παραμονής.

Αυτή τη φορά, η φωνή ενάντια στο Brexit έρχεται από τον πάντοτε έντονα (και εύστοχα) πολιτικοποιημένο Ιαν ΜακΚέλεν, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στην Daily Telegraph σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα, θίγοντας ακόμα μια σημαντική παράμετρο.

Διαβάστε ακόμη: 250 Βρετανοί καλλιτέχνες λένε «Μένουμε Ευρώπη»

ian-mckellen-gandalf-magneto 607

Ο διάσημος ηθοποιός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με μια πιθανή έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπογραμμίζοντας τον ρόλο που παίζουν οι Βρυξέλλες στην προώθηση της νομοθεσίας για την ισότητα των ομοφυλοφίλων. «Τώρα είναι η ώρα να υποστηρίξουμε την Ευρώπη και να ανταποδώσουμε αυτή την αίσθηση ενδυνάμωσης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που βρίσκονται ακόμα πίσω σε αυτό το θέμα» δήλωσε στη συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον ΜακΚέλεν, η επιλογή της ψήφου στο δημοψήφισμα είναι μονόδρομος για όσους έχουν υποστεί προκαταλήψεις τις οποίες η Ε.Ε. προσπαθεί να περιορίσει. «Αν ήταν να δω το “μέσα” ή “έξω” κάτω από αυτό το πρίσμα, τότε υπάρχει μόνο μία επιλογή, που είναι η παραμονή. Αν είσαι gay, είσαι διεθνιστής. Δεν θέλω να αποσυρθούμε. Δεν θέλω και δεν θα το κάνω, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας».

Αναγνωρίζει όμως ταυτόχρονα ότι αυτή είναι μια απόφαση της νεότερης γενιάς: «Το Brexit δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου, αλλά εγώ βρίσκομαι κοντά στο τέλος της δικής μου ζωής. Και εξαρτάται από τους νέους, στ’ αλήθεια».

Διαβάστε ακόμη