Buzz

Ο Τομ Κρουζ παραλίγο να στοιχίσει στον Ιαν ΜακΚέλεν την υστεροφημία του ως «Magneto» και «Gandalf»!

στα 10

Πώς συνδέονται οι Ιαν ΜακΚέλεν, Τομ Κρουζ, Magneto και Gandalf σε μία ιστορία που θα στοίχιζε στην... κινηματογραφική Ιστορία;

Ο Τομ Κρουζ παραλίγο να στοιχίσει στον Ιαν ΜακΚέλεν την υστεροφημία του ως «Magneto» και «Gandalf»!

Μπορεί κανείς να φανταστεί τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» χωρίς τον Ιαν ΜακΚέλεν στο ρόλο του «Gandalf»; Υπάρχουν «X-Men» χωρίς τον δικό του «Magneto»; Αδύνατον. Κι όμως φτάσαμε πολύ κοντά στο να μην είχε γραφτεί ποτέ έτσι η κινηματογραφική Ιστορία; Ο Σερ Ιαν ΜακΚέλεν παραλίγο να μην παίξει κανέναν από τους δύο ρόλους. Και το κρίμα θα ήταν στο λαιμό του Τομ Κρουζ.

Διαβάστε επίσης: Το μεγαλείο του Ιαν ΜακΚέλεν σε έξι κλασικούς κινηματογραφικούς ρόλους

Ο Ιαν ΜακΚέλεν δίνει αυτή την εποχή συνεντεύξεις για την προώθηση του εξαιρετικού «Κύριου Χολμς». Σε μία από αυτές αποκάλυψε ότι ένας ρόλος που αρνήθηκε κάποτε ήταν να παίξει τον «κακό» απέναντι στον Τομ Κρουζ: στο πρώτο σίκουελ των Επικίνδυνων Αποστολών του («Mission: Impossible II»). Αυτό, τότε, θα ήταν μεγάλη στροφή στην καριέρα του και θα τον έχει στείλει σε εντελώς άλλη κατεύθυνση, ομολόγησε ο ίδιος.

«To 1999 μου πρόσφεραν το ρόλο στο "Mission: Impossible II", αλλά δεν μου έδιναν να διαβάσω ολόκληρο το σενάριο, καθώς η πολιτική ήταν πλήρης μυστικότητα» είπε ο Σερ ΜακΚέλεν. «Κατέληξα να αρνούμαι την ευκαιρία, γιατί δεν μπορούσα να νιώσω ασφαλής διαβάζοντας μόνο τις σελίδες που αφορούν το χαρακτήρα μου...»

ian-mckellen-gandalf-magneto 607

Τότε ο ΜακΚέλεν πίστεψε ότι ίσως έκλεισε για πάντα η πόρτα των χολιγουντιανών blockbusters για αυτόν. Μόνο που την επόμενη κιόλας μέρα, ο Μπράιαν Σίνγκερ τον πήρε τηλέφωνο και του πρόσφερε το ρόλο του «Magneto». Λίγο αργότερα ο Πίτερ Τζάκσον τον έκλεισε για το ρόλο του «Gandalf».

«Είπα ναι και στα δύο, παρόλο που συνέπεσαν για κακή μου τύχη τα γυρίσματα σ' ένα βαθμό και παραλίγο να παραιτηθώ από τον "Αρχοντα των Δαχτυλιδιών"...» Ομως οι Τζάκσον και Σίνγκερ συνεργάστηκαν ώστε ο ΜακΚέλεν να μπορέσει να ολοκληρώσει το ένα και να ξεκινήσει το άλλο. «Αν είχα δεχθεί το "Mission Impossible ΙΙ", το οποίο έπαιρνε την μία αναβολή μετά την άλλη, δε θα είχα κάνει ποτέ τους "X-Men", ούτε τον "Αρχοντα", καθώς θα είχαν συμπέσει εντελώς τα γυρίσματα. Θα είχε γραφτεί εντελώς αλλιώς η ιστορία. Ετσι το ήθελε η τύχη...»

Μπα. Καμία τύχη. Σερ Ιαν ΜακΚέλεν, είχες αποστολή να δώσεις μορφή στον «Magneto» και τον «Gandalf». Οποιαδήποτε άλλη τροπή, θα ήταν πραγματικά επικίνδυνη...

Διαβάστε περισσότερα: