Buzz

Τελικά ποιος είναι ο Batman, ο σωστός, ο πρόστυχος;

στα 10

Ο Μπεν Αφλεκ έχει δεχτεί ένα ωστικό κύμα μίσους μετά τη στέψη του σε «Μπάτμαν». Ο Κρίστιαν Μπέιλ μετανιώνει που κρέμασε την κάπα του «Σκοτεινού Ιππότη». Ποιος όμως δηλώνει ευθαρσώς ότι «αυτός είναι ο Μπάτμαν»;

Τελικά ποιος είναι ο Batman, ο σωστός, ο πρόστυχος;

Πριν από λίγες εβδομάδες, διαβάσαμε κάτι που δεν περιμέναμε: ο ανένδοτος να συνεχίσει ως «Σκοτεινός Ιππότης» Κρίστιαν Μπέιλ, παραδέχτηκε πώς μετάνιωσε. Ομολόγησε πως ζηλεύει τον Μπεν Αφλεκ που σήμερα φοράει τη στολή της νυχτερίδας. «Στο πρώτο άκουσμα, σταμάτησα ό,τι έκανα και κοιτούσε το κενό για μισή ώρα» ομολόγησε ο Μπέιλ. «Είναι γεγονός: ζηλεύω που κάποιος άλλος είναι ο Μπάτμαν. Θα έπρεπε να το έχω ξεπεράσει πια, αλλά όχι.» Θυμηθείτε αναλυτικά τι είπε εδώ.

Ταυτόχρονα, η επίθεση που δέχτηκε ο «νέος Μπάτμαν» Μπεν Αφλεκ ήταν κοσμοϊστορική. Εκατομμύρια tweets χλευασμού, υποτιμητικών λογοπαίγνιων, οργής. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απειλές για μποϊκοτάζ, απειλές για... ομαδικές αυτοκτονίες (dark knight humor). «Μπορώ να διαχειριστώ κωλοκαταστάσεις» είχε δηλώσει ο Αφλεκ στο σόου του φίλου του Τζίμι Φάλον. «Είμαι αρκετά σκληρός. Οταν διάβασα το πρώτο σχόλιο που ήταν του τύπου "OXIIIIIIIII" κατάλαβα τι έχω να περιμένω...»

Προς το παρόν τα hate mails έχουν καταλαγιάσει, αλλά κάτι μας λέει ότι όλοι τον περιμένουν στη γωνία. Αλλωστε, όπως είχε ομολογήσει κι ο ίδιος ο Αφλεκ, έχει πολύ μεγάλη ευθύνη. «Εχω μεγάλη ευθύνη. Οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν τους μύθους τους, εμείς έχουμε τον Μπάτμαν». Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ.

Ben affleck batman1

Μόνο που σήμερα, μία άλλη συνέντευξη μάς άνοιξε τα μάτια. Δεν υπάρχουν συγκρίσεις, δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις - ΕΝΑΣ είναι ο Μπάτμαν. Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του Μάικλ Κίτον για το «Birdman», ερωτήθηκε και για τον «Batman». Μεταφέροντάς του ο δημοσιογράφος τα λόγια μετάνοιας και κρυφής ζήλιας του Κρίστιαν Μπέιλ, τον ρώτησε αν κι εκείνος τρέφει παρόμοια συναισθήματα.

batman michael keaton 607

«Οχι.» απάντησε ο Κίτον. «Γιατί εγώ είμαι ο Μπάτμαν. Είμαι πολύ ασφαλής για αυτό.»

Αυτά είναι τα λόγια τα μεγάλα, τα γεμάτα αυτοπεποίθηση. Επικτροτούμε και προσυπογράφουμε.

Διαβάστε ακόμα: