Buzz

Ο Χιου Γκραντ τα χώνει στον Μπόρις Τζόνσον και γίνεται viral

στα 10

«Αντε και γαμ... υπερεκτιμημένο πλαστικό παπάκι» έγραφε το tweet του Χιου Γκραντ προς τον Βρετανό πρωθυπουργό. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή...

Ο Χιου Γκραντ τα χώνει στον Μπόρις Τζόνσον και γίνεται viral

Κρίσιμες είναι οι εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον, σε μία ξεκάθαρη κίνηση τακτικής, παρατείνει το κλείσιμο της Βουλής μέχρι και τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβριου. Θέλοντας φυσικά να μπλοκάρει το σχέδιο Κόρμπιν για το πέρασμα νομοθεσίας που θα απέτρεπε την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, ο Τζόνσον θέλει τη Βουλή κλειστή και το πεδίο ελεύθερο (για άτακτο Brexit).

Οι αντιδράσεις είναι πολλές και η οργή διάχυτη. Ανάμεσα στους πολίτες που έχουν εκδηλώσει την αντίθεση τους στα σόσιαλ, συναντάμε και τον Χιου Γκραντ, ο οποίος δε διστάζει να τα χώσει τον βρετανό Πρωθυπουργό με ένα tweet που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

«Δεν θα γ@μήσεις το μέλλον τον παιδιών μου. Δεν θα καταστρέψεις τις ελευθερίες, για τις οποίες ο παππούς μου πολέμησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Αντε και γ@μήσου υπερεκτιμημένο λαστιχένιο παπάκι. Η Βρετανία είναι αηδιασμένη με εσένα και τη μικρή συμμορία με τους αυνάνες συνεργάτες σου...»

.

Φυσικά, δεν έλλειψαν και οι φωνές που κατέκριναν τον Γκραντ (με κριτική επιπέδου «μιλάνε όλοι, μιλάνε κι αυτοί που πιάστηκαν στα πράσα με πόρνες»).

Πάντως οι Αγγλοι πήραν τους δρόμους σε διαδήλωση που απαιτούσε τον Τζόνσον «να λήξει αυτό το πραξικόπημα» (#BlocktheCoup). Πολλοί είναι αυτοί που καλούν σε γενική απεργία ή ζητούν την αποστολή υπομνήματος στη βασίλισσα Ελισσάβετ.

H πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, σχολίασε: «Λοιπόν φαίνεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να κλείσει το κοινοβούλιο για να περάσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Εάν οι βουλευτές δεν συνασπισθούν για να τον σταματήσουν, η σημερινή ημέρα θα μείνει στην Ιστορία ως μία σκοτεινή ημέρα για την δημοκρατία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Διαβάστε περισσότερα: