Η ιταλική RAI λογοκρίνει τις γκέι σκηνές του «How to Get Away With Murder»

TV 13 JUL 2016  /  Μανώλης Κρανάκης

O πιλότος του «How to Get Away With Murder» παίχτηκε στη δημόσια ιταλική τηλεόραση με κομμένο το γκέι σεξ - προκαλώντας την αντίδραση μέχρι και των δημιουργών της σειράς.

Ο πιλότος του «How to Get Away With Murder» προβλήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο δεύτερο κανάλι της δημόσιας RAI - όχι όμως όπως τον παρέδωσε η παραγωγός εταιρία στην ολότητά του, αλλά κομμένος κατά μια ολόκληρη σκηνή.

Θεατές που γνώριζαν το επεισόδιο παρατήρησαν ότι μια σκηνή σεξ ανάμεσα στον Κόνορ (Τζακ Φαλάχι), έναν από τους επίδοξους μαθητές της Αναλίς Κίτινγκ και τον Ολιβερ (Κόνραντ Ριαμόρα), το μελλοντικό αγόρι του στη σειρά, κόπηκε αυθαίρετα από λογοκριτές της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ελλάδα, ώρα μηδέν: Λογοκριμένο «Downton Abbey» στην ΕΡΤ!

Την «παράλειψη» ήρθε να διορθώσει πολύ γρήγορα ο σεναριογράφος και παραγωγός του «How To Get Away With Murder», Πίτερ Νόγουοκ, ανοιχτά γκέι ο ίδιος και με σαφή την ακτιβιστική του διάθεση στην απεικόνιση τολμηρών γκέι σκηνών σεξ στη σειρά που δημιούργησε η Σόντα Ράιμς για να συμπληρώσει τη διάσημη ShondaLand της. Αργότερα, η RAI προέβαλε το επεισόδιο με την επίμαχη σκηνή και τον Νόγουοκ να γράφει στο λογαριασμό του στο Twitter: «Ευχαριστούμε όλους τους θαυμαστές της σειράς που το έκαναν πραγματικότητα» με hashtag #LoveisLoveisLove.

Και η ίδια η Σόντα Ράιμς και ο Τζακ Φαλάχι όμως σχολίασαν αρνητικά τη λογοκρισία από την πλευρά της ιταλικής τηλεόρασης:

Διαβάστε περισσότερα για το «How to Get Away With Murder:

Η διευθύντρια του RaiDue αρνήθηκε τις κατηγορίες για λογοκρισία, δηλώνοντας πως το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα του υπερβολικού ζήλου ενός μοντέρ και επεσήμανε πως ο προγραμματισμός από το κανάλι σειρών όπως το «How to Get Away With Murder» και το «Jane the Virgin» βοηθούν τη συζήτηση δύσκολων θεμάτων στη χώρα. Προγράμματισε εκ νέου το επεισόδιο - χωρίς λογοκρισία - την ίδια ώρα την Κυριακή το βράδυ, την ώρα του τελικού του Euro 2016 (όχι τυχαία, για πολλούς).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η RAI επιδεικνύει «υπερβολικό ζήλο» για τις γκέι σκηνές σεξ, αφού το 2008 είχε κόψει τη σκηνή του σεξ από το «Brokeback Mountain» του Ανγκ Λι, αναγκάζοντας όπως αναφέρει το Variety τον πρώην βουλευτή και ακτιβιστή για τα LGBT δικαιώματα να δηλώσει πως είναι «σαν να δείχνει τη Mona Lisa χωρίς το κεφάλι της».

Θυμηθείτε ανάλογα περιστατικά στην πρόσφατη ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.