Buzz

Το «Στο Νήμα» των Αλέξανδρου Παπανικολάου και Εμιλυς Γιαννούκου στο επίκεντρο των εξελίξεων

στα 10

Πολυσυζητημένο ήδη πριν την προβολή του στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το πιο γνωστό πλέον ως «το ντοκιμαντέρ για τον Τσίπρα» συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις μπαίνοντας στο κέντρο της θλιβερής ελληνικής πολιτικής αρένας.

Το «Στο Νήμα» των Αλέξανδρου Παπανικολάου και Εμιλυς Γιαννούκου στο επίκεντρο των εξελίξεων

Ηταν μάλλον αναπόφευκτο πως ένα ντοκιμαντέρ για τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια καυτή πολιτικά εποχή που τον βρίσκει αδιαμφισβήτητητο πρωταγωνιστή της, θα γινόταν αργά ή γρήγορα θέμα εξωκινηματογραφική συζητήσης.

Η αφορμή ήρθε μετά την επίθεση της Λιάνας Κανέλλη στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επίμαχη σκηνή στο ντοκιμαντέρ των Αλέξανδρου Παπανικολάου και Εμιλυς Γιαννούκου «Στο Νήμα» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), στο οποίο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στο γνωστό σε όλους βίαιο επεισόδιο της πρωινής τηλεοπτικής ζώνης, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης έριξε νερό στο πρόσωπο της βουλευτή Λένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και χαστούκισε τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA «Ανατροπή», αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ (που δεν έχει δει), επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα επειδή σε σκηνή της ταινίας γελάει βλέποντας το επεισόδιο με το χαστούκι, κατηγορώντας τον ως «τσογλάν μπόι», σε ένα από τα θλιβερά trending topics της σωτήριας 25ης Μαρτίου του 2014.

Η αντίδραση των Αλέξανδρου Παπανικολάου και της Εμιλυς Γιαννούκου, σκηνοθετών του «Στο Νήμα» ήταν άμεση.

Σε γραπτή ανακοίνωσή τους απαντούν στην Λιάνα Κανέλλη, διαχωρίζοντας τη θέση τους, αλλά και το ντοκιμαντέρ τους από μια δημόσια (ο Θεός να την κάνει) πολιτική αντιπαράθεση που απλά συνεχίζει στον ίδιο κατήφορο που εδώ και χρόνια βρίσκεται το πολιτικό μας σύστημα.

Διαβάστε εδώ αυτούσια την απάντησή τους:

Αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ “Στο Νήμα”, στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, διαπιστώσαμε σειρά παρερμηνειών. Και μάλιστα από ανθρώπους που δεν έχουν δει την ταινία. Ως δημιουργοί, αισθανόμαστε την ανάγκη να μιλήσουμε αυτή τη φορά όχι για το έργο μας, αλλά για όσα διαπιστώνουμε.

Η αλήθεια έχει τη δική της δυναμική. Όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να την πετσοκόψει ή να την παρερμηνεύσει. Με αυτή την έννοια, αν η κα Κανέλλη επιθυμεί να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ας βρει άλλους τρόπους να το κάνει. Όχι με το έργο μας. Διότι αυτό που έχει καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ ουδεμία σχέση έχει με τους ισχυρισμούς της. Το αντίθετο μάλιστα.

Η αλήθεια που αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, έχει κατατεθεί δημοσία στο κοινό του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Προσεχώς και στις οθόνες μας…

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Στο Νήμα»:


Διαβάστε ακόμη: