Φεστιβάλ / Βραβεία

Ηταν επιτέλους καιρός! Ο Τζάκι Τσαν κερδίζει το τιμητικό Οσκαρ που όλοι περίμεναν εδώ και χρόνια!

στα 10

Ενας από τους ζωντανούς θρύλους του παγκόσμιου σινεμά, ο Τζάκι Τσαν βρίσκεται φέτος ανάμεσα στους εκλεκτούς που θα κερδίσουν τιμητικά Οσκαρ για την προσφορά τους.

Ηταν επιτέλους καιρός! Ο Τζάκι Τσαν κερδίζει το τιμητικό Οσκαρ που όλοι περίμεναν εδώ και χρόνια!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Τζάκι Τσαν θα παραλάβει το τιμητικό Οσκαρ για το σύνολο της καριέρας του σε μια χρονιά που βρίσκεται - ακούραστος - πάλι στη λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο, συνεχίζοντας με τρομερή επιτυχία αυτό που ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών, αρχικά στην Οπερα του Πεκίνου, μετά στο Χονγκ Κονγκ (με περισσότερες από 30 ταινίες πολεμικών τεχνών) και στη συνέχεια στο Χόλιγουντ (και δεν εννοεί κανείς μόνο τα «Rush Hour»).

Ευφυής επιχειρηματίας, αλλά και αφοσιωμένο παιδί του σινεμά, ο Τζάκι Τσαν, στα 62 του χρόνια σήμερα, δεν είναι μόνο ένας από τους πιο διάσημους Ασιάτες, αλλά και η ζωντανή απόδειξη για τη δύναμη του entertainment. Με επιμονή και σιγουριά για τον εαυτό του, ο Τσαν κατάφερε να καθιερωθεί πρώτα ως cult - στα χρόνια της δεκαετίας του '80 και του '90 (ακόμη και ο ίδιος ο Τζιμ Τζάρμους παραδέχεται πως δεν μπορεί να του αντισταθεί), πριν γίνει ο ίδιος παραγωγός, σκηνοθέτης και «αφέντης» του εαυτού του στα 00s και «χτυπήσει» με τα ακροβατικά του και το Χόλιγουντ που πλέον ήταν αδύνατον να του αντισταθεί.

Διαβάστε αναλυτικά: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι άντρες ηθοποιοί του 2016

Jackie Chan 607

«Τα Τιμητικά Βραβεία δημιουργήθηκαν για καλλιτέχνες όπως ο Τζάκι Τσαν, η Αν Κόουτς, ο Λιν Σταλμάστερ και ο Φρέντερικ Γουάισμαν - αληθινοί πρωτοπόροι και θρύλοι στους τομείς τους. Το Συμβούλιο είναι περήφανο που θα τιμήσει τα απίστευτα επιτεύγματά τους και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί τους στα Governors Awards το Νοέμβριο», δήλωσε η Πρόεδρος της Ακαδημίας Σέριλ Μπουν, για τους παραλήπτες των φετινών τιμητικών Οσκαρ. Αναμεσά τους, όπως δήλωσε και η ίδια, η βραβευμένη με Οσκαρ μοντέζ του «Λόρενς της Αραβίας», Αν Κόουτς, ο θρυλικός casting director Λιν Σταλμάστερ και ο πρωτοπόρος ντοκιμαντερίστας («Titicut Follies») Φρέντερικ Γουάισμαν.

Δείτε εδώ ένα υπέροχο βίντεο με μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές του Τζάκι Τσαν:


Διαβάστε ακόμη: