Buzz

Zήτω η γυναικεία επανάσταση!

στα 10

Οι πρωταγωνίστριες των πιο πολύκροτων δραματικών σειρών της μικρής οθόνης περιμένουν τα ΕΜΜΥ τους και μιλούν για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα ηθοποιός στην #TimesUp εποχή.

Zήτω η γυναικεία επανάσταση!

Λίγο πριν τα βραβεία ΕΜΜΥ, το Hollywood Reporter διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά τα παραδοσιακά πλέον roundtables του. Τις συζητήσεις ανάμεσα σε σκηνοθέτες, δημιουργούς και ηθοποιούς των πιο δυνατών τηλεοπτικών σειρών, αυτούς που μονοπωλούν τις υποψηφιότητες και είναι φαβορί για τα μεγάλα βραβεία.

Στη κατηγορία των δραματικών τηλεοπτικών σειρών, οι μεγάλες κυρίες φέτος είναι γνωστές: η Ελίζαμπεθ Μος με το «Handmaid's Tale» (ήδη στη δεύτερη σεζόν του) αλλά και το «Top of the Lake: China Girl», η Κλερ Φόι του «The Crown», η Θάντι Νιούτον του «Westworld», η Μάγκι Τζίλενχαλ του «Deuce», η Αντζελα Μπάσετ του «9-1-1» και η Σάντρα Ο του «Killing Eve».

Διαβάστε περισσότερα: «Οργή, θλίψη, πόνος, οτινάναι!» Τι έλεγαν οι περσινέα πρωταγωνίστριες της τηλεόρασης

Hollywood Reporter Drama Actress Roundtable 607 1

Hollywood Reporter Drama Actress Roundtable 607 2

Εξι κορυφαίες πρωταγωνίστριες, έξι ερμηνεύτριες από διαφορετικές γενιές, όλες μαζί συζητούν για τη νέα πραγματικότητα που ξημερώνει, προκαλεί, τρομάζει αλλά και δικαιώνει τις γυναίκες ηθοποιούς.. Αυτή που, ιδανικά, θα τους παρέχει ισότητα στην προσφορά ρόλων, στις αμοιβές, τις συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον.

Παρακολουθήστε τα κορίτσια να μιλούν για τη δύναμη που τους προσφέρει να μπαίνουν και στην παραγωγή ενός πρότζεκτ, την γκάμα επιλογών που μπορούν να εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο, την πολιτική ελέγχου της αυτοδιάθεσής τους (ναι, το γυμνό είναι μέρος της δουλειάς, αλλά όχι ως δόλωμα).

Δείτε κι αυτό: Το Vanity Fair απαθανατίζει τις πρωταγωνίστριες της χρονιάς με το φακό της Ανι Λίμποβιτς

Hollywood Reporter Drama Actress Roundtable 607 3

Hollywood Reporter Drama Actress Roundtable 607 4

Σε ποιους ρόλους είπαν όχι και ποιους δέχθηκαν αμέσως; Τι εύχονται για το μέλλον; Και το κυριότερο: πότε τελειώνουν οι ευχές και πότε (και πώς) αρχίζουν οι πράξεις;

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Αμερική, ίσως είναι θέμα διαφορετικής κουλτούρας. Στην Αγγλία, όταν είσαι νέα ηθοποιός ειδικά, δεν περνάει καν από το μυαλό σου, όχι να διαπραγματευτείς, αλλά ούτε να αναφερθείς στα χρήματά σου όταν υπογράφεις για ένα ρόλο...» λέει η Κλερ Φόι, καθώς το θέμα της άνισης αμοιβής της (ενώ εκείνη ήταν η σαφέστατη πρωταγωνίστρια) σε σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της στο «The Crown», έκανε πρόσφατα το γύρο του κόσμου.

«Δεν μπορούν να μου στέλνουν μόνο τα πρώτα τρία επεισόδια μίας σειρά στην οποία παίζω την πόρνη για να συμφωνήσω για το ρόλο, και μετά να συνειδητοποιών ότι πρέπει να εμφανίζομαι γυμνή στα επόμενα 7. It's not OK. Θέλω να το ξέρω» σχολιάζει η Μάγκι Τζίλενχαλ για τα τρικ των παραγωγών που θέλουν να παγιδέψουν μία πρωταγωνίστρια σε γυμνές σκηνές.

Hollywood Reporter Drama Actress Roundtable 607 5

Hollywood Reporter Drama Actress Roundtable 607 6

«Ημουν τυχερή. Η πρώτη μου γυμνή σκηνή ήταν στο "Top of the Lake" και η Τζέιν Κάμπιον έβαλε στο συμβόλαιό μου ότι έχω το 100% του ελέγχου. Και δεν της το είχα καν ζητήσει. Σήμερα που είμαι εγώ executive producer στο "Handmaid's Tale", φροντίζω να προσπατεύω κι εγώ με τη σειρά μου τις υπόλοιπες γυναίκες τους καστ...» δηλώνει η Ελίζαμπεθ Μος.

«Για χρόνια τα τηλεφωνήματα που έπαιρνα από τον ατζέντη μου ήταν του στιλ "Θάντι, θέλουν να έχουν εξωτική πρωταγωνίστρια σε αυτό το πρότζεκτ" ή "θέλουν να έχουν κι έναν έθινκ χαρακτήρα". Και καταλάβαινα από τη φωνή του ότι εκείνος ήταν ενθουσιασμένος γιατί μου βρήκε δουλειά. Και δεν καταλάβαινε πόσο προσβλητικό ήταν όλο αυτό...» λέει η Θάντι Νιούτον για τον υπόγειο κι ακόμα υπαρκτό ρατσισμό της βιομηχανίας.

Hollywood Reporter Drama Actress Roundtable 607 7

«Ξέρετε τι βλέπω όμως συνδυάζοντας τα δύο; Οτι εμένα ποτέ κανείς στην καριέρα μου δεν μου ζήτησε να εκφράσω σ' ένα ρόλο τη σεξουαλικότητα της αφροαμερικανής γυναίκας. Σαν να ήταν ένα μεγάλο ταμπού αυτό...» ανατρέπει τη συζήτηση η Αντζελα Μπάσετ.

«Κι εμένα το ίδιο. Ποτέ δεν μου ζητήθηκε να δείξω αυτό το κορμί - παρόλο που είναι συγκλονιστικό!» γελάει η Σάντρα Ο.

Δείτε τα βίντεο και διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στην πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα στη σελίδα του Hollywood Reporter:







Διαβάστε περισσότερα: