Buzz

To Χόλιγουντ αποχαιρετά τον Τζόναθαν Ντέμι

στα 10

Οσοι συνεργάστηκαν μαζί του και όσοι αναγνώριζαν πάντα το ιδιόρρυθμο τρόπο με τον οποίο δρούσε μέσα στο mainstream, αποχαιρέτησαν τον Τζόναθαν Ντέμι - δημιουργό και άνθρωπο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

To Χόλιγουντ αποχαιρετά τον Τζόναθαν Ντέμι

«Ο Τζόναθαν μας δίδαξε πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η καρδιά ενός ανθρώπου και πως μπορεί να καθοδηγήσει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και αυτό που κάνουμε για να ζούμε.»

Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε ο Τομ Χανκς τον Τζόναθαν Ντέμι, που το 1994 του χάρισε το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Philadelphia», ένας μόνος από τους πολλούς χαρισματικούς πρωταγωνιστές των ταινιών του που μίλησε για την απέραντη καλοσύνη και γενναιοδωρία του αγαπημένου του σκηνοθέτη.

O αποχαιρετισμός του Flix: H σιωπή του Τζόναθαν Ντέμι

Jonathan Demme 607Με τον Τομ Χανκς στα γυρίσματα του «Philadelphia»

Και η Τζόντι Φόστερ αποχαιρέτησε με μια συγκινητική δήλωση τον σκηνοθέτη που της χάρισε το δεύτερό της Οσκαρ στη «Σιωπή των Αμνών» το 1991 και για τον οποίο η ίδι η Φόστερ είχε δηλώσει πρόσφατα πως ήταν ο καλύτερος σκηνοθέτης με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην καριέρα της.

«Η καρδιά μου έχει ραγίσει από την απώλεια ενός φίλου, ενός μέντορα, ενός τύπου τόσο μοναδικού και δυναμικού που θα έπρεπε να εφεύρουμε ένα τυφώνα για να μπορέσουμε να τον περιορίσουμε. Ο Τζόναθαν ήταν όσο ιδιόρρυθμός ήταν οι κωμωδίες του και τόσο βαθύς όσο τα δράματά του. Είχε αγνή ενέργεια, ήταν ο πρώτος που θα ενθάρρυνε οποιονδήποτε δημιουργικό άνθρωπο. Παθιασμένος τόσο με τη μουσική όσο και με την τέχνη, θα είναι για πάντα ένας πρωταθλητής της ψυχής. Ο πιο αγαπημένος, κάτι το άγριο, αδερφός της αγάπης, σκηνοθέτων των αμνών. Αγαπώ αυτόν τον τύπο. Τον αγαπώ τόσο πολύ.»

Jonathan Demme 607 Με την Τζόντι Φόστερ στα γυρίσματα της «Σιωπής των Αμνών»

Τον Τζόναθαν Ντέμι αποχαιρέτησε - όπως όφειλε - και ο Ντέιβιντ Μπερν (το «Stop Making Sense» του Ντέμι θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ όλων των εποχών και δικαίως). Με μια ανάρτησή του στο προσωπικό του site o Μπερν αφιερώνει μερικές μνήμες στον σκηνοθέτη - χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Οι ταινίες μυθοπλασίας, οι μουσικές ταινίες και τα ντοκιμαντέρ είναι όλα γεμάτα από πάθος και αγάπη. Συχνά μεταμόρφωνε μια ταινία είδους σε κάτι πολύ προσωπικό. Το βλέμμα του στον κόσμο ήταν ανοιχτό, ζεστό, γεμάτο κίνηση και ενέργεια.»

Διαβάστε εδώ και τον αποχαιρετισμό του Μπρους Σπρίνγκστιν (Οσκαρ τραγουδιού για το «Streets of Philadelphia» από το «Philadelphia» του Τζόναθαν Ντέμι) στο επίσημο site του:

Demme

Σύσσωμο το Χόλιγουντ αντέδρασε επίσης στο θάνατο του Τζόναθαν Ντέμι με μηνύματα στα social media και αφιερώματα για ένα σκηνοθέτη αγαπητό και τελικά σημαντικό για τη ζωή και την καριέρα περισσότερων ανθρώπων από αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε.

I love you #JonathanDemme and I will never forget you. There is a place in my heart for you, always xx Thandiwe aka Beloved

A post shared by ThandieKay.com Instagram (@thandieandkay) on

Διαβάστε ακόμη: