Buzz

«Holiday»: Κάτι πολύ σκοτεινό κάτω από τον λαμπερό ήλιο του Αιγαίου

στα 10

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ιζαμπέλα Εκλοφ είναι μια από εκείνες τις ταινίες που μπορούν ακόμη να σε σοκάρουν.

«Holiday»: Κάτι πολύ σκοτεινό κάτω από τον λαμπερό ήλιο του Αιγαίου

Το «Holiday» έκανε τους θεατές στο Sundance να κρατήσουν την αναπνοή τους και στη συνέχεια μετά το τέλος της ταινίας να μην μπορούν να σταματήσουν να μιλούν γι αυτή, σε μια διαδρομή που μεταμόρφωσε το φιλμ σε ένα από εκείνα που χτίζουν την δική τους, ηχηρή φήμη.

holiday 607

Ομως η πρώτη μεγάλου μήκους της σουηδέζας σκηνοθέτη δεν είναι από εκείνες που έχουν το σοκ ως αυτοσκοπό. Η ίδια περιγράφει την ταινία σαν «μια σλάπστικ τραγωδία για την σπαρακτική σκληρότητα της εμπορευματοποίησης των πάντων, μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας που εισάγεται στην ζωή των γκάνγκστερ, ως φιλενάδα και πιθανή σύζυγος -αν είναι αρκετά καλή. Ενας κόσμος όπου όλα κι όλοι είναι ένα ζαχαρωτό προς πώληση, αλλά μόνο αν είναι εύκολοι και χρωματιστοί, ένας κόσμος όπου τίποτα δεν διαρκεί για πολύ κι όλα είναι προσιτά».

Δείτε ακόμη: «Revenge»: Ένα θρίλερ εκδίκησης για την εποχή του #metoo

holiday 607

Αυτός ο κόσμος είναι ο κόσμος μιας παρέας εμπόρων ναρκωτικών από την Δανία που περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές του στο Μπόντρουμ της Τουρκίας στον οποίο η νεαρή κι όμορφη Σάσα μοιάζει να μπαίνει με υπερβολική αθωότητα. Ενας κόσμος εύκολων χρημάτων, πλούσιων απολαύσεων αλλά και ψυχολογικής και σωματικής βίας που είναι έτοιμη να βγει ανά πάσα στιγμή στην επιφάνεια.

holiday 607

Οταν η Σάσα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός άλλου άντρα έξω από την «οικογένεια» η αληθινή φύση του κόσμου στον οποίο πλέον ανήκει θα αποκαλύψει το πιο σκοτεινό πρόσωπό της, με κλινική ακρίβεια και ανεξέλεγκτο μένος.

holiday 607

Δείτε πιο κάτω το πρώτο τρέιλερ του φιλμ, το οποίο βρίσκεται ήδη στην δίχως αμφιβολία μακρά διαδρομή του στα φεστιβάλ του κόσμου.

Δείτε ακόμη: