Industry

Η Heretic των Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και Γιώργου Καρναβά κοιτάζει στ’ ανοιχτά

στα 10

Η εταιρεία παραγωγής των Κοντοβράκη και Καρναβά εγκαινιάζει τη Heretic Outreach, την εταιρεία που θ’ αναλαμβάνει την προώθηση ελληνικών και άλλων ταινιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα διεθνή Φεστιβάλ και την παγκόσμια αγορά.

Flix Team
Η Heretic των Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και Γιώργου Καρναβά κοιτάζει στ’ ανοιχτά

Η Heretic, η εταιρεία παραγωγής των Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και Γιώργου Καρναβά γεννήθηκε πριν ενάμιση χρόνο, την άνοιξη του 2013 και, με «κεφάλαιο» το «Wasted Youth» και το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», υπέγραψε τη χρονιά που πέρασε την «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου και το «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά, ενώ έχει μια νέα σειρά projects στα σκαριά. Τώρα η Heretic αποφασίζει ν’ ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη δραστηριότητά της, τη Heretic Outreach, μια πρωτοβουλία που σκοπεύει στο να βοηθήσει αιχμηρές ταινίες και ταλαντούχους δημιουργούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να επικοινωνήσουν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Heretic Outreach αναλαμβάνει τις πωλήσεις ταινιών της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών, την προώθησή τους σε Διεθνή Φεστιβάλ και την εναλλακτική διανομή. Είναι η πρώτη εταιρεία που λειτουργεί με συγκεκριμένο γεωγραφικό άξονα, που καλύπτει τις ανάγκες των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και που ωθείται στη δράση της από τις ίδιες τις ανάγκες της τοπικής κινηματογραφίας. Είναι πια αποδεδειγμένο ότι το σινεμά της ευρύτερης περιοχής μας έχει δύναμη, η Heretic Outreach θα φροντίσει να την αξιοποιήσει σωστά.

Οι παραγωγοί Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης συνεργάζονται σ’ αυτήν τους τη νέα περιπέτεια με την Ιωάννα Στάη ως Υπεύθυνη Φεστιβάλ και Πωλήσεων, η οποία φέρνει μαζί της την πείρα της από τη συνεργασία με τη γαλλική Eye on Films, όπου διαχειρίστηκε με επιτυχία πάνω από 50 τίτλους και τη σχέση τους με τα Φεστιβάλ και τις διεθνείς αγορές, από το «Klip» της Μάγια Μίλος, μέχρι το «Hide Your Smiling Faces» του Ντάνιελ Καρμπόουν.

Με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και οι γειτονικές της χώρες μοιράζονται την έμπνευση και το όραμα για τα ταξίδια των ταινιών αυτής της πλευράς της Ευρώπης στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα, η Heretic Outreach θα μεταχειριστεί projects από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Κόσσοβο, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, την Τουρκία και την Κύπρο και τις σχέσεις αυτών των ταινιών με το φεστιβαλικό κύκλωμα, την κινηματογραφική και την εναλλακτική διανομή.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιωάννα Στάη μάς εξηγεί τις προθέσεις της Heretic Outreach για την υποστήριξη των ελληνικών παραγωγών: «Είναι λογικό κάθε Ελληνας σκηνοθέτης και παραγωγός να έχει πολύ υψηλές προσδοκίες για την ταινία του. Εμείς θέλουμε η Heretic Outreach να βρίσκεται κοντά στον παραγωγό, από την Ελλάδα για την Ελλάδα, γνωρίζοντας με τι συνθήκες και πόσο δύσκολα έχει γίνει η κάθε ταινία, ν’ ακούμε την άποψή του και να δουλέψουμε μαζί του με μια όσο το δυνατόν πιο δυνατή στρατηγική Φεστιβάλ και πωλήσεων. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή πολλοί παραγωγοί κάνουν ωραίες δουλειές αλλά, επειδή μιλάμε για πολύ ανεξάρτητες ταινίες, δεν έχουν κάποιον να χειριστεί σωστά και αφοσιωμένα την πορεία της ταινίας στις υπόλοιπες χώρες κι ίσως κάποιες ταινίες χάνονται, ή δεν αξιοποιούν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Αυτό που πάμε να κάνουμε είναι να προσεγγίζουμε από τα σημαντικότερα μέχρι τα πιο μικρά φεστιβάλ, ώστε η κάθε ταινία που αναλαμβάνουμε να κυκλοφορεί στον κόσμο από δύο μέχρι και τέσσερα χρόνια και, ουσιαστικά, να στήσουμε κάτι οργανωμένο για να μπορούμε να προωθούμε σωστά όλο αυτό το υλικό που βγαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, να φανεί πιο δυναμικά και πιο αποτελεσματικά προς τα έξω.»

info: heretic.gr