Buzz

Ο Μάικλ Μουρ προειδοποιεί: «Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μας οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο»

στα 10

Ο Μάικλ Μουρ, συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία του κατά του Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε ένα εκτενές άρθρο για τις συνέπειες των πράξεών του, ως εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Τίτλος του: «Donald Trump Will Get us Killed».

Ο Μάικλ Μουρ προειδοποιεί: «Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μας οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο»

O Mάικλ Μουρ στήριζε τον Μπέρνι Σάντερς, στήριξε τη Χίλαρι Κλίντον, υποστήριξε μήνες πριν το αποτέλεσμα των εκλογών ότι η εξαθλιωμένη εργατική τάξη λευκών της Αμερικής θα εκλέξει Ντόναλντ Τραμπ. Και είχε σε όλα δίκιο. Παρόλη την υπερβολή και την κατά καιρούς στρατευμένη και προκλητική του στάση, ο ντοκιμαντερίστας διέθετε πάντα μία αναλυτική πολιτική σκέψη κι ένα τρόπο να την εκλαϊκεύει και να τη σερβίρει όπως ο αμερικανικός λαός έχει την ανάγκη να την ακούσει.

Από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις εκλογές, ο στόχος του Μάικλ Μουρ είναι διπλός. Από τη μία να αφυπνίσει τους Δημοκρατικούς για ριζικές αλλαγές στη διάρθρωση του Κόμματος αλλά και στην αντιπολιτευτική τους στάση (η οποία είναι η μόνη ελπίδα για λίγο φρένο στον Ντόναλντ Τραμπ). Από την άλλη κάτι ακόμα πιο ριζοσπαστικό: η καθαίρεση του Εκλεγμένου Προέδρου. Ο Μουρ (και δεν είναι ο μόνος από το δημοκρατικό χώρο) πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ώστε νομικά και σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Τραμπ να μπορεί να κατηγορηθεί για αδικήματα που δε θα του επιτρέψουν να αναλάβει ποτέ την Προεδρία.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Μάικλ Μουρ αποκαλύπτει ότι ο Κλιντ Ιστγουντ απείλησε στο παρελθόν να τον σκοτώσει

Trump wil win 607

Σήμερα όμως, η ατζέντα του Μουρ είναι άλλη. Κι έχει έναν πολύ προκλητικό και σαφή τίτλο: «Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μας οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο».

Με ένα μακροσκελές ποστ/κείμενο στην επίσημη σελίδα του στο facebook, κάτω από μία φωτογραφία του Τζορτζ Μπους που χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2001, ο Μουρ εξηγεί το σκεπτικό του.

Ολα έχουν να κάνουν με τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη που επισήμανε ότι «αρνείται να ασχοληθεί καθημερινά με θέματα εθνικής ασφάλειας», μία υποχρέωση που έχει επί καθημερινής βάσης ο Αμερικανός Πρόεδρος (και Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων), γιατί... «Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Είμαι έξυπνος, ξέρετε. Δε χρειάζεται να μου επαναλαμβάνεις καθημερινά τα ίδια και τα ίδια. Εχω και δουλειές...»

Ο Μάικλ Μουρ λοιπόν θύμισε στον αμερικανικό λαό ποιος άλλος Πρόεδρος αρνήθηκε να κάνει το ίδιο, στο πρόσφατο παρελθόν.

George Bush national security 607

«Στις 6 Αυγούστου 2001, ο Τζορτζ Μπους ήταν για ένα μήνα διακοπές στο ράντσο του στο Τέξας. Εκείνο το πρωί, η υπεύθυνη του Λευκού Οίκου του παρέδωσε την καθημερινή ενημέρωση εθνικής ασφάλειας. Κοίταξε στα γρήγορα το φάκελο και τον παράτησε στο τραπέζι του. Και πήγε για ψάρεμα. Εχω δείξει αυτή τη φωτογραφία και στο «Fahrenheit 9/11». Ο τίτλος της ενημέρωσης ήταν «Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ». Στο πάνω μέρος της σελίδας υπήρχε κι ο τρόπος που σχεδίαζε να το κάνει: με αεροπλάνα. Ο Τζορτζ Μπους δεν το διάβασε. Παρέμεινε στις διακοπές του. Πέντε εβδομάδες μετά ο Λάντεν πραγματοποίησε το χτύπημά του στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο».

Για αυτό κι ο Μουρ επιτίθεται κατά μέτωπο στη δήλωση του Τραμπ και του ζητά να προσέξει όσα οφείλει να προσέξει και να σταματήσει να ασχολείται με το twitter.

Donald Trump tweet 607

«Απευθυνόμενος σε εσάς, κύριε Τραμπ έχω να πω τα εξής: την επόμενη φορά που κάποιος τρομοκράτης καταφέρει χτύπημα στην Αμερική, ΕΣΕΙΣ θα είστε ο υπεύθυνος γιατί παραμελήσατε τα καθήκοντά σας. Ηταν ΔΙΚΗ ΣΑΣ δουλειά να δίνετε σημασία και να προστατεύετε τη χώρα. Ομως ήσασταν πολύ απασχολημένος με το twitter και την υπεράσπιση του Πούτιν για να το κάνετε. Δεν είχατε χρόνο για την καθημερινή σας ενημέρωση για την ασφάλειά μας...»

«Κι εμείς θα θυμόμαστε ακριβώς ότι, όσο κάποιοι σχεδίαζαν να μας σκοτώσουν όλους, εσείς ξοδεύατε το χρόνο σας με αυτό που εσείς θεωρείτε τον πραγματικό κίνδυνο κι εχθρό της Αμερικής: τον Αλεκ Μπόλντγουιν με περούκα».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Μάικλ Μουρ εδώ: Donald Trump Is Gonna Get Us Killed

Διαβάστε περισσότερα: